Bravčová krkovička na panvici so smotanovo-horčicovou omáčkou
Suroviny
- 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 80 g bravčovej masti Pikok
- 2 cibule
- 1 vetvička rozmarínu
- 100 g hrubozrnnej horčice
- 250 ml bravčového vývaru
- 750 g zemiakov
- 250 g zmesi 7 obilnín s quinoou a šošovicou Golden Sun
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Potrebujeme
hrniec, panvicu, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici so 40 g masti z oboch strán. Plátky vyberieme na tanier a do výpeku prihodíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme, pridáme vetvičku rozmarínu, horčicu, krátko opečieme a podlejeme vývarom. Do omáčky pridáme opečené mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zmes obilnín zohrejeme v mikrovlnnej rúre podľa návodu na obale. Cibuľu nakrájame nadrobno a v panvici so 40 g rozohriatej masti orestujeme dozlatista. Varené zemiaky rozpučíme, pridáme k nim predvarenú zmes obilnín, na masti orestovanú cibuľku, mlieko a polovicu nasekanej petržlenovej vňate. Dôkladne premiešame na kašu. Pred koncom ku krkovičke prilejeme smotanu a varíme, kým omáčka zhustne.
Do hotovej omáčky prisypeme zvyšok nasekaného petržlenu.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu kaše, plátok dusenej krkovičky a na záver prelejeme smotanovou omáčkou.