Krkovička so zemiakmi, cuketou a pestom
- 600 g plátkov bravčovej krkovičky bez kosti
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml bravčového vývaru
- olivový olej Primadonna
- 400 g zemiakov uvarených v šupke
- 200 g cukety
- 4 lyžice pesta Baresa
- 8 cherry paradajok
- 100 g syra grana padano Lovilio
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
Plátky krkovičky nakrájame na rezance, ktoré okoreníme, zľahka osolíme a opečieme na rozpálenej panvici bez použitia tuku. Cesnak nakrájame na plátky, pridáme na panvicu k mäsu a restujeme, kým cesnak nezíska zlatistú farbu. Potom prilejeme vývar a pod pokrievkou dusíme na miernom plameni domäkka.
Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich neošúpané nakrájame na kocky. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Keď sú zemiaky trochu opečené, pridáme cuketu nakrájanú na kocky. Ochutíme soľou, korením a ešte chvíľu restujeme.
K mäkkému mäsu primiešame opečené zemiaky s cuketou, pesto, cherry paradajky nakrájané na polovice a premiešame.
Servírovanie
Jedlo servírujeme posypané hoblinkami syra grana padano a ozdobené lístkami bazalky. Môžeme zľahka okoreniť.