3
38
Pečené bravčové stehno s kyslou kapustou

Pečené bravčové stehno s kyslou kapustou

2 h 30 m
4 porcie

Bravčové stehno

  • 2 cibule
  • 1 celý cesnak
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 600 g bravčového stehna bez kosti vcelku
  • soľ Castello
  • celá rasca Mikado
  • bravčový vývar (na podliatie)
  • 1/2 lyžice hladkej múky Castello

 

Kyslá kapusta

  • 1 lyžica bravčovej masti Pikok
  • 50 g anglickej slaniny Pikok
  • 1 cibuľa
  • celá rasca Mikado
  • 400 g kyslej kapusty Freshona
  • 1 menší zemiak

 

Zemiakové ňoky

  • 300 g zemiakov
  • 1 vajíčko
  • 100 g hrubej múky Castello
  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate

 

Viedenská cibuľka

  • 1 cibuľa
  • hladká múka Castello (na obalenie)
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
  • rastlinný olej Vita D'or

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • lis na zemiaky
  • strúhadlo
  • kovové sitko

Bravčové stehno

Zapekaciu misu vyložíme cibuľou nakrájanou na rezance, olúpanými strúčikmi cesnaku nakrájanými na plátky a bobkovými listami. Potom pridáme mäso, ktoré ochutíme soľou a rascou. Podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rozohriatej rúre na 160 °C domäkka 2 - 2,5 hodiny. Tesne pred dokončením odokryjeme a dopečieme.

 

Kyslá kapusta

V panvici roztopíme masť a orestujeme slaninu nakrájanú na rezance spolu s najemno nasekanou cibuľou a rascou. Pridáme kapustu aj s trochou šťavy a surový nahrubo nastrúhaný ošúpaný zemiak. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni za občasného miešania približne 30 minút. Tesne pred dokončením pridáme soľ podľa chuti.

 

Zemiakové ňoky

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme (alebo najemno nastrúhame) do misky. Pridáme soľ, vajíčko a hrubú múku. Zamiešame a z cesta vypracujeme ňoky. Cesto je potrebné vypracovať rýchlo, aby príliš nezmäklo. Takto pripravené ňoky varíme v osolenej vriacej vode asi 3 – 4 minúty.

V rozohriatej panvici s roztopenou masťou orestujeme cibuľu nakrájanú najemno dosklovita. Pridáme ňoky, ktoré sme práve vybrali z vriacej vody, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

 

Viedenská cibuľka

Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a usmažíme v rozohriatom hrnci s olejom. Smažíme na miernom ohni za občasného miešania, aby sa kolieska cibule nezlepili. Dozlatista usmaženú cibuľu preložíme na papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. 

 

Servírovanie

Hotové mäso vyberieme z misy a zvyšný tuk zahustíme hladkou múkou. Tuk krátko povaríme, precedíme, prípadne i prepasírujeme. Nakrájané mäso podávame s kapustou a zemiakovými ňoky. Jedlo prelejeme výpekom a dochutíme viedenskou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    29. december 2023, 13:34

    Ceľmi dobrý a chutný recept😊

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. január 2023, 07:59

    Video nejde spustiť

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      15. január 2023, 17:41

      Dobrý deň, ďakujeme za informáciu. Video by už malo fungovať. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. február 2021, 21:46

    celkom fajn

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať