Syrové pizza štangle s nivovým a cesnakovým dresingom
Suroviny
- 250 ml vody
- 10 g droždia
- 500 g hladkej múky Belbake
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 400 g kyslej smotany Pilos
- 1 lyžica majonézy Kania
- 60 g syru niva Slovenskô
- čierne mleté korenie Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g strúhanej mozzarelly Lovilio
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, plech
POSTUP
V 250 ml vody rozmiešame droždie.
Do misy dáme múku, ochutíme soľou, pokvapkáme olejom a pridáme droždie. Miesime v robote s nadstavcom hák. Vymiesené cesto rozdelíme na tri bochníky, ktoré rozložíme na plech, pomúčime a necháme kysnúť prikryté utierkou približne 45 – 60 minút.
Kým cesto kysne, pripravíme nivový a cesnakový dresing.
Nivový dresing
200 g kyslej smotany, majonézu a nastrúhanú nivu zmiešame v mise. Okoreníme, polejeme olejom a podľa potreby osolíme.
Cesnakový dresing
200 g kyslej smotany, olej, pretlačený cesnak, soľ a korenie zmiešame v mise.
Vykysnuté bochníky rozložíme na plech a rozvaľkáme do tvaru pizze. Narežeme na štangle a povrch posypeme strúhanou mozzarellou. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C približne 10 minút.
Servírovanie
Upečené štangle servírujeme s nivovým a cesnakovým dresingom.