0
11
Syrové pizza štangle s nivovým a cesnakovým dresingom

Syrové pizza štangle s nivovým a cesnakovým dresingom

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 250 ml vody
  • 10 g droždia
  • 500 g hladkej múky Belbake
  • soľ Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 400 g kyslej smotany Pilos
  • 1 lyžica majonézy Kania
  • 60 g syru niva Slovenskô
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g strúhanej mozzarelly Lovilio

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom hák, plech

POSTUP

V 250 ml vody rozmiešame droždie.

Do misy dáme múku, ochutíme soľou, pokvapkáme olejom a pridáme droždie. Miesime v robote s nadstavcom hák. Vymiesené cesto rozdelíme na tri bochníky, ktoré rozložíme na plech, pomúčime a necháme kysnúť prikryté utierkou približne 45 – 60  minút.

Kým cesto kysne, pripravíme nivový a cesnakový dresing.

Nivový dresing

200 g kyslej smotany, majonézu a nastrúhanú nivu zmiešame v mise. Okoreníme, polejeme olejom a podľa potreby osolíme.

Cesnakový dresing

200 g kyslej smotany, olej, pretlačený cesnak, soľ a korenie zmiešame v mise.

Vykysnuté bochníky rozložíme na plech a rozvaľkáme do tvaru pizze. Narežeme na štangle a povrch posypeme strúhanou mozzarellou. Pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C približne 10 minút.

Servírovanie

Upečené štangle servírujeme s nivovým a cesnakovým dresingom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať