0
5
Taštıčky plnené mletým mäsom

Taštıčky plnené mletým mäsom

2 h 30 m
4 porcie
  • 500 g mletého mäsa mix XXL
  • 100 g uvarených popučených zemiakov
  • 300 g hrubej múky Castello
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 200 g uvarenej červenej repy
  • celá rasca Kania
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 100 g koreňovej zeleniny (40 g zeleru, 30 g mrkvy, 30 g petržlenu)
  • 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
  • 100 g kyslej smotany Pilos 18%
  • 1 lyžica chrenu Mikado
  • 2 lyžice nasekanej pažítky

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • valček
  • formičku s priemerom 5 - 6 cm

Taštičky plnené mletým mäsom

Umyté a ošúpané zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme ich a prepasírujeme do misky. Pridáme hrubú múku a toľko lyžíc horúcej vody, aby vzniklo elastické cesto. Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky na 2 - 3 hodiny.

Medzitým si pripravíme mäsovú plnku. V miske zmiešame mleté mäso s nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a nadrobno nasekanou cibuľou. Ochutíme korením a soľou.

Odležané cesto odbalíme a rozdelíme na 2 časti (aby sa nám s cestom lepšie pracovalo). Preložíme ho na pracovnú dosku, pomúčime a vyvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme pomocou formičky kolieska. Každé naplníme 1 lyžičkou mäsovej náplne. Preložíme a okraje dôkladne uzavrieme najskôr prstami a potom vidličkou. Mäsové taštičky varíme v osolenej vriacej vode približne 3 - 4 minúty. Scedíme a zľahka okoreníme.

Varená koreňová zelenina s červenou repou

Červenú repu umyjeme a varíme v šupke spolu s celou rascou v osolenej vode asi 1 hodinu domäkka. Potom ju ešte teplú ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Do hrnca nalejeme vývar, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na približne rovnako veľké kúsky a varíme domäkka. K uvarenej zelenine pridáme červenú repu a ochutíme červeným vínnym octom.

Kyslá smotana s chrenom a pažítkou

V miske zmiešame kyslú smotanu s chrenom a nasekanou pažítkou. Pred podávaním necháme chvíľu odstáť.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme varenú koreňovú zeleninu s červenou repou. Na ňu položíme plnené taštičky a dozdobíme ochutenou kyslou smotanou a lístkami čerstvej petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info