Tekvicovo – zemiakový prívarok so strateným vajíčkom
Suroviny
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 2 bobkové listy Kania
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 g zemiakov
- 500 g maslovej tekvice
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- hrsť čerstvého tymiánu
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 50 ml octu
- 4 vajcia
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- šťava z ½ citróna
- 2 lyžičky masla Pilos
Potrebujeme
hrnce
POSTUP
Nadrobno nakrájame cibuľu, prihodíme do rozpáleného hrnca s olivovým olejom a restujeme dozlatista. Pridáme bobkový list. Následne prihodíme nadrobno nakrájaný cesnak, na kocky nakrájané zemiaky, tekvicu, osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymián, premiešame, podlejeme zeleninovým vývarom, zakryjeme a varíme domäkka. V druhom hrnci dáme zohriať vodu spolu s octom. Vodu rozvírime lyžičkou, do stredu vyklepeme vajíčka a varíme cca 3 minúty. Hotové vajíčka vyberieme a položíme na tanier s papierovou utierkou. Na dozdobenie pripravíme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Prívarok popučíme šťúchadlom na zemiaky do hustejšej konzistencie a stiahneme z ohňa. Dochutíme šťavou z citróna a maslom.
Servírovanie
Na tekvicovo – zemiakový prívarok položíme stratené vajíčko, rozrežeme ho, dochutíme soľou, korením a dozdobíme pripravenou petržlenovou vňaťou.






Marcel Ihnačák