Teľací rezeň v parmezánovej strúhanke s ľahkým zemiakovým šalátom
Suroviny
- 700 g teľacieho stehna alebo chrbta
- 100 g hladkej múky Belbake
- 3 vajcia
- 200 g strúhanky Belbake
- 100 g strúhaného parmezánu Milbona
- 1 hrsť pažítky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- bravčová masť Pikok
Šalát
- 1 kg zemiakov
- 100 g kyslých uhoriek Freshona
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 zväzok reďkoviek
- 100 g cherry paradajok (mix farieb)
- 1 štipľavá paprička
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
panvicu, kuchynské papierové utierky
Postup
Teľacie mäso očistíme, narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Najskôr v múke, následne v rozšľahaných vajciach a na záver v strúhanke s nasekanou pažítkou a nastrúhaným parmezánom. Rezne vypražíme na bravčovej masti dozlatohneda. Hotové ich preložíme na kuchynské papierové utierky, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.
Šalát
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Očistíme ich, nakrájame na kúsky, dáme do misy, pridáme nakrájané kolieska uhoriek, štvrtky reďkvičiek, menšie kúsky stonkového zeleru, lahôdkovej cibuľky, štipľavej papričky a sušených paradajok. Pridáme horčicu a olej. Ochutíme šťavou z citróna, soľou, korením a následne premiešame.