Toasty s marinovaným mäsom
Suroviny
Marinované mäso
- 400 g morčacích prsných rezňov
- 50 ml sójovej omáčky
- 40 ml olivového oleja Primadonna
- 3 strúčiky nasekaného cesnaku
- 3 lyžice medu
- šťava z ½ limetky
Medovo-syrová nátierka
- 75 g čerstvého syra z kozieho mlieka Chene D’argent
- 1 lyžica medu
Toasty
- 8 krajcov toastového chleba McEnnedy
- 8 listov hlávkového šalátu
- 4 lyžice smaženej cibule Kania
- 4 plátky mozzarelly Lovilio
- 80 g červenej kapusty
Čas marinovania: aspoň 1 hodina
Potrebujeme
gril
POSTUP
Marinované mäso
Morčacie prsné rezne nakrájame na stredne hrubé rezance. V miske ich zmiešame s ostatnými surovinami a odložíme do chladničky. Necháme marinovať minimálne hodinu. Potom restujeme na rozohriatej panvici cca 7 – 10 minút.
Toasty
Krajec toastového chleba potrieme lyžicou medovo-syrovej nátierky, ktorú sme pripravili zmiešaním oboch surovín. Ďalej postupne pridávame vrstvy: dva listy hlávkového šalátu, štvrtinu mäsa s lyžicou šťavy z mäsa, lyžicu smaženej cibule, plátok mozzarelly a červenú kapustu. Na záver prikryjeme druhým krajcom toastového chleba, ktorý sme potreli medovo-syrovou nátierkou. Pripravený sendvič položíme na gril a zapečieme.
Servírovanie
Toasty s marinovaným mäsom po ugrilovaní prekrojíme a ihneď podávame.