
Zemiakovo-syrový quiche
Suroviny
Základ
- 10 zemiakov
- ½ lyžička soli Kania
- 1 lyžica masla Pilos
Náplň
- 500 g kyslej smotany Pilos
- ½ lyžička soli Kania
- 2 vajcia
- 100 g cherry paradajok
- 1 červená cibuľa
- 150 g strúhaného syra Eidam Pilos
Potrebujeme
tortovú formu 24 x7 cm
POSTUP
Tortovú formu vymažeme maslom. Uvarené zemiaky v šupke uložíme do formy, dnom pohára utlačíme a jemne vyvýšime okraje, aby sme vytvorili základ na quiche. Vrch osolíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 5 minút. Medzitým zmiešame kyslú smotanu, soľ a vajíčka. Pridáme prekrojené cherry paradajky, na plátky nakrájanú cibuľu a 100 g strúhaného syra. Premiešame a zmes vylejeme na upečený zemiakový základ. Vrch posypeme zvyšným syrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 – 40 minút.