Tofu v arašidoch s restovanou zeleninou
Suroviny
- 120 g pražených a solených arašidov Alesto + na obalenie
- 30 g sladkej chilli omáčky Vitasia
- 50 g kokosového mlieka Freshona
- 20 g sójovej omáčky Vitasia
- 2 tofu Chef Select
- ½ balenia soba rezancov Vitasia
- kokosový olej Vitasia
- 8 strúčikov cesnaku
- 50 g zázvoru
- 50 g štipľavých papričiek
- 200 g mrkvy
- 2 cibule
- 200 g hlivy ustricovej
- 200 g šampiňónov
- 8 lyžíc tmavej wok omáčky Vitasia
- 2 hrste koriandru
- 2 lahôdkové cibuľky
- smažená cibuľka na ozdobu
Potrebujeme
panvicu wok, mixér
POSTUP
Tofu
Arašidy rozmixujeme na pastu, zmiešame s chilli omáčkou, kokosovým mliekom a sójovou omáčkou. Tofu nakrájame na plátky, obalíme najprv v ochutenej paste a potom v nasekaných orieškoch. Obalené tofu opekáme nasucho na miernom ohni v panvici dozlatista.
Zelenina
Soba rezance uvaríme podľa návodu na obale.
Vo wok panvici rozpálime kokosový olej a postupne pridávame najemno nasekaný cesnak, zázvor a štipľavú papričku. Po chvíli vložíme na rezance nakrájanú mrkvu, cibuľu, hlivu a šampiňóny na štvrtiny. Po krátkom orestovaní pridáme uvarené soba rezance a dochutíme wok omáčkou, nasekaným čerstvým koriandrom a lahôdkovou cibuľkou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu rezancov, na ktoré položíme opečené tofu s arašidmi. Dozdobíme smaženou cibuľkou.