Grilovaný Rib Eye steak s kozím syrom a orechmi
- 4 írske Rib Eye steaky Inisvale
- 1 kg zemiakov
- 1 pór
- 3 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 50 g syra grana padano Lovilio
- 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- olivový olej Primadonna
- 100 g kozieho syra Chêne d´argent
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 1 citrón
- 1 hrsť kučeravého šalátu
- 1 hrsť rukoly
- 1 hrsť poľníčka
Potrebujeme
- strúhadlo
- zapekaciu misu
- grilovaciu panvicu
Francúzske zemiaky
Umyté a ošúpané zemiaky, pór a cesnak nakrájame na tenké plátky. Preložíme ich do misky a ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme najemno nastrúhaný syr grana padano a smotanu. Dôkladne premiešame a preložíme do zapekacej misy. Zemiaky uhladíme a jemne pritlačíme, aby boli v zapekacej mise rovnomerne rozložené. Zemiaky pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 40 minút. Pred podávaním ich necháme trochu vychladnúť.
Grilovaný steak s kozím syrom
Umyté a osušené steaky osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Steaky grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici. Po chvíli ich otočíme a každý potrieme lyžicou kozieho syra a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Steaky dáme dáme zapiecť na približne 1 minútu do rúry pod gril na 250 °C. Pred servírovaním ich pokvapkáme citrónovou šťavou.
Listový šalát
Kučeravý šalát natrháme do misky na menšie kúsky, pridáme pár lístkov rukoly a poľníčka. Ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Zľahka premiešame.