5
53
Losos so sklenenými rezancami

Losos so sklenenými rezancami

40 min
4 porcie
  • 600 g čerstvého lososa
  • 4 lahôdkové cibuľky
  • 1 mrkva
  • 1 cuketa
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 1 štipľavá paprička
  • 4 strúčiky cesnaku
  • arašidový olej Vitasia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • sójová omáčka Vitasia (podľa chuti)
  • šťava z 1 a 1/2 citróna
  • 300 g sklených rezancov Vitasia
  • 1 lyžica sezamu
  • 2 lyžice olúpaných nesolených arašidov Alesto
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • wok
  • panvicu
  • sitko

Sklenené rezance s restovanou zeleninou

Lahôdkové cibuľky, mrkvu a cuketu nakrájame na približne rovnako tenké pásiky. Zázvor očistime, zo štipľavej papričky odstránime jadierka a nasekáme ich nadrobno. Strúčiky cesnaku nasekáme tiež nadrobno. Zeleninu orestujeme v rozpálenom woku na arašidovom oleji dozlatista. Ochutíme soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou a šťavou z polovice citróna.

Sklenené rezance uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Scedíme a pridáme k restovanej zelenine. Potom pridáme sezam a arašidy, ktoré sme orestovali na suchej panvici a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame.

Opečený losos

Z umytého lososa odstránime kožu a nakrájame ho na 3 – 4 cm hrubé plátky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Plátky lososa opečieme po oboch stranách na rozpálenej panvici na troche arašidového oleja dozlatista. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu sklenených rezancov so zeleninou, na ne 2 plátky lososa. Pokvapkáme výpekom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne sezamom.

Tip

Trik, ako očistiť zázvor, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii Triky

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. október 2015, 22:09

    Vynikajúci recept :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. august 2015, 15:05

    recept vynikajúci, akurát, 300 g cestovín na také malé množstvo zeleniny je veľmi veľa. najbližšie s manželom zopakujeme, ale s dvojnásobným množstvom zeleninky :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. august 2015, 04:19

    Naozaj dokonalé. Losos k tomu veľmi sedí. Mám inak pocit, že tým, že sa najprv restuje "štipľavá" zelenina cesnak, zázvor, paprička, sa trocha stratí ich pikantnosť - čo je pre mňa osobne dobré. Keby sa pridali až ku koncu, asi by to bolo dosť ostré - takto to bolo dokonalé. Skvelé pripomenutie výletu do Thajska.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. august 2015, 19:30

    Nám veľmi chutilo. Mali sme v jedle trošku zmeny, kvôli chýbajúcim potravinám, ale dopadlo to super. 1)Lososa sme pripravili na kocky a primiešali k zmesi, kvôli jednoduchšej konzumácii, máme doma malého papkáča. 2)Nemali sme arašidy, zamenili sme za kešu a tiež super :-) 3)Namiesto sklených rezancov sme dali tie klasické tenké čínske. Odporúčam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. august 2015, 17:44

    Losos sám o sebe bol dobrý, tak isto v kombinácii so zeleninou. Žiaľ ,,sklenené rezance,, nebolo asi to pravé pre mňa a moju rodinu. Bolo to pre nás veľkým sklamaním. No človek sa učí chybami. Inak nemám receptu čo vytknúť. Losos bol výborný a zelenina tiež. :)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať