Losos so sklenenými rezancami
- 600 g čerstvého lososa
- 4 lahôdkové cibuľky
- 1 mrkva
- 1 cuketa
- 30 g čerstvého zázvoru
- 1 štipľavá paprička
- 4 strúčiky cesnaku
- arašidový olej Vitasia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- sójová omáčka Vitasia (podľa chuti)
- šťava z 1 a 1/2 citróna
- 300 g sklených rezancov Vitasia
- 1 lyžica sezamu
- 2 lyžice olúpaných nesolených arašidov Alesto
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- wok
- panvicu
- sitko
Sklenené rezance s restovanou zeleninou
Lahôdkové cibuľky, mrkvu a cuketu nakrájame na približne rovnako tenké pásiky. Zázvor očistime, zo štipľavej papričky odstránime jadierka a nasekáme ich nadrobno. Strúčiky cesnaku nasekáme tiež nadrobno. Zeleninu orestujeme v rozpálenom woku na arašidovom oleji dozlatista. Ochutíme soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou a šťavou z polovice citróna.
Sklenené rezance uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka. Scedíme a pridáme k restovanej zelenine. Potom pridáme sezam a arašidy, ktoré sme orestovali na suchej panvici a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame.
Opečený losos
Z umytého lososa odstránime kožu a nakrájame ho na 3 – 4 cm hrubé plátky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Plátky lososa opečieme po oboch stranách na rozpálenej panvici na troche arašidového oleja dozlatista. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu sklenených rezancov so zeleninou, na ne 2 plátky lososa. Pokvapkáme výpekom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne sezamom.
Tip
Trik, ako očistiť zázvor, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii Triky