3
18
Varené morčacie stehno s fazuľou

Varené morčacie stehno s fazuľou

2 h 15 m
2 porcie
  • 1 spodné morčacie stehno
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • olivový olej Biotrend
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 zväzok čerstvých byliniek (petržlenová vňať, tymian, rozmarín)
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 100 g suchej bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
  • 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 2 l teplého zeleninového vývaru

Potrebujeme

  • sitko
  • niť

Očistenú a umytú koreňovú zeleninu – mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na približne rovnako veľké kocky a orestujeme v rozohriatom hrnci na olivovom oleji. Po chvíli pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme dozlatista. Pridáme čerstvé bylinky zviazané niťou a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme scedenú bielu fazuľu a krájané lúpané paradajky. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom a pridáme celé umyté morčacie stehno. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 2 hodiny domäkka. Uvarené morčacie stehno vyberieme na tanier a oberieme od kostí.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu varenej fazule so zeleninou a na ňu kúsky morčacieho mäsa. Ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a pokvapkáme olivovým olejom. Ako príloha sa hodí grilovaná bruschetta.