Varené morčacie stehno s fazuľou
- 1 spodné morčacie stehno
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1/4 zeleru
- olivový olej Biotrend
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 zväzok čerstvých byliniek (petržlenová vňať, tymian, rozmarín)
- 100 ml suchého bieleho vína
- 100 g suchej bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 2 l teplého zeleninového vývaru
Potrebujeme
- sitko
- niť
Očistenú a umytú koreňovú zeleninu – mrkvu, petržlen a zeler nakrájame na približne rovnako veľké kocky a orestujeme v rozohriatom hrnci na olivovom oleji. Po chvíli pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme dozlatista. Pridáme čerstvé bylinky zviazané niťou a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme scedenú bielu fazuľu a krájané lúpané paradajky. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom a pridáme celé umyté morčacie stehno. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 2 hodiny domäkka. Uvarené morčacie stehno vyberieme na tanier a oberieme od kostí.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu varenej fazule so zeleninou a na ňu kúsky morčacieho mäsa. Ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a pokvapkáme olivovým olejom. Ako príloha sa hodí grilovaná bruschetta.