XXL kebab
Suroviny
- 400 g hladkej múky Belbake
- 200 ml teplej vody
- 15 g čerstvého droždia
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 500 g kuracích stehien bez kože a kosti
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžička mletej červenej papriky Kania
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 1 lyžička oregana Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g bieleho jogurtu Pilos
- ½ ľadového šalátu
- 2 paradajky
- ¼ šalátovej uhorky
- ½ cibule
Potrebujeme
- plech na pečenie, pučidlo na cesnak
POSTUP
Cesto
Múku nasypeme do misy a do stredu urobíme priehlbinu. Naplníme ju teplou vodou, do ktorej rozdrobíme droždie. Osolíme a prilejeme dve lyžice oleja. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme polhodinu až hodinu kysnúť.
Mäso
Vykostené stehná nakrájame na pásiky a ochutíme soľou, korením, mletou paprikou, rascou, oreganom a pretlačeným strúčikom cesnaku. Pridáme lyžicu jogurtu a olej. Premiešame a necháme marinovať.
Medzitým šalát nakrájame na rezance, paradajky, uhorky na tenké kolieska a prekrojenú cibuľu na plátky.
Dresing
Zvyšný jogurt zmiešame s pretlačeným strúčikom cesnaku, soľou a korením.
Tip: Podľa chuti môžeme pridať bylinky alebo citrónovú šťavu.
Plech otočíme a zadnú stranu pomúčime. Z cesta na nej vytvarujeme veľkú okrúhlu placku. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 10 minút dozlatohneda.
Namarinované mäso orestujeme na rozohriatej panvici.
Servírovanie
Žemľu narežeme do polovice a naplníme mäsom, polejeme dresingom, vrch posypeme na plátky pokrájanou zeleninou a opäť prelejeme dresingom.