Zapečené bravčová krkovička so šalátom z červenej kapusty
- 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
- 400 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- celá rasca Kania
- 200 g toastového chleba Rivercote
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- 4 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 cibuľa
- rastlinný olej Promienna
- 1 jablko
- 50 ml červeného vínneho octu Acentino
- 100 ml jablkovej šťavy
- 400 g červenej kapusty
Postup
POTREBUJEME
- 2 zapekacie misy
- tĺčik na mäso
- mixér
- wok s pokrievkou
Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a preložíme ich do zapekacej misy. Ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 – 35 minút.
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a opečieme na rozpálenej panvici s rastlinným olejom z oboch strán. Prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť.
Krajce toastového chleba nakrájame na kúsky a spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou rozmixujeme – pripravíme strúhanku.
Plátky opečenej krkovičky preložíme do zapekacej misy, potrieme hrubozrnnou horčicou a posypeme strúhankou. Zapečieme vo vyhriatej rúre pri 230 °C (funkcia gril) dozlatista.
Vo woku rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľu nakrájanú na plátky. Po chvíli k nej pridáme očistené a na plátky nakrájané jablko. Ochutíme rascou, soľou, octom a podlejeme jablkovou šťavou. Krátko povaríme. Potom pridáme kapustu nakrájanú na rezance a krátko orestujeme. Prikryjeme pokrievkou a stiahneme z ohňa. Necháme odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
Servírovanie
Zapečenú krkovičku podávame s pečenými zemiakmi a teplým šalátom z červenej kapusty.