3
9
Zapečené zemiaky s mäsovým ragú a fazuľami

Zapečené zemiaky s mäsovým ragú a fazuľami

1 h 0 m
4 porcie
  • 500 g mletého mäsa mix
  • 4 väčšie zemiaky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 štipľavé papričky
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • sušené oregano Mikado
  • 100 g sterilizovanej červenej fazule Kidney Campo Largo
  • 100 g syra cheddar Valley Spire
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 100 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
  • 1 hrsť rukoly

Potrebujeme

  • panvicu s pokrievkou
  • strúhadlo
  • sitko
  • plech

Zapečené zemiaky s mäsovým ragú a fazuľami

Dôkladne umyté neošúpané zemiaky varíme v osolenej vode domäkka. Každý zemiak pozdĺžne rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme vnútro tak, aby vznikli „misky“. Nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, na kolieska nakrájanú štipľavú papričku a bobkové listy orestujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Pridáme mleté mäso a restujeme do zlatohneda. Pridáme paradajky z konzervy a ochutíme soľou, čiernym korením a oreganom. Dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 30 minút domäkka. Keď je mäso udusené, primiešame scedenú červenú fazuľu. Zemiakové „misky“ položíme na plech a naplníme mäsovou zmesou. Každý posypeme nastrúhaným syrom cheddar zmiešaným s mletou paprikou. Zemiaky dáme zapiecť do vyhriatej rúry pod gril na 250 °C približne na 5 minút.

Smotanový dresing

Kyslú smotanu ochutíme najemno nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Dôkladne premiešame.

Servírovanie

Zemiaky servírujeme s rukolou, pokvapkanou olivovým olejom. Smotanový dresing podávame v samostatnej mištičke.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • kuchynalidla.sk
    02. február 2016, 09:41

    Dobrý deň Ludovits, ďakujeme za otázku. Roman použil sterilizované fazule v sladko-slanom náleve, ktoré si nevyžadujú žiadnu ďalšiu úpravu. Veľa úspechov pri varení želá Tím kychynalidla.sk.

    Odpovedať
  • Ludovits
    01. február 2016, 20:21

    Mam otazku. Tu fazulu netreba nejako predtym spracovat ?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. január 2016, 21:59

    mnam, velmi dobre to vyzera, este aj s tym dressingom to musi byt fantasticke. mam rad pikantne jedla a obzvlast, ked tam chilli papricku dava pan Paulus aj so semiackami... dokonaly recept ;)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať