0
2
Pečené morčacie prsia s karí šošovicou

Pečené morčacie prsia s karí šošovicou

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 800 g morčacích pŕs v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • vetvička čerstvého tymianu
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • 4 lyžice kokosového oleja  
  • 100 g hnedej šošovice Campo Largo
  • 1 lyžica nasekaného zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 100 g karfiolu
  • 1 lyžica mletej kurkumy Kania
  • 2 lyžice karí korenia Kania
  • 200 ml bio krájaných paradajok Freshona
  • 500 ml hydinového vývaru
  • 100 g červenej šošovice Campo Largo 
  • 100 ml kokosového mlieka Freshona
  • 4 lyžice nasekaného čerstvého koriandra + na ozdobu
  • 400 g uvarenej basmati ryže Golden Sun

Potrebujeme

kuchynský špagát, zapekaciu misu, vpichový teplomer


POSTUP

Mäso

Mäso očistíme (odrezky môžeme použiť do vývaru), rozpolíme a zviažeme špagátom. Ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a rozmarínu. V rozpálenej panvici s dvoma lyžicami kokosového oleja mäso prudko opečieme zo všetkých strán do zlatista. Následne preložíme do zapekacej misy, do mäsa umiestnime vpichový teplomer vhodný do rúry a pečieme v rúre vyhriatej na 130 °C, pokým vnútorná teplota dosiahne 70 °C.

Šošovica

Ideálne deň vopred dáme do vody namočiť hnedú šošovicu.

Na 2 lyžiciach kokosového oleja orestujeme nadrobno nakrájaný zázvor, cesnak, cibule a mrkvy nakrájané na kúsky. Po chvíli pridáme ružičky karfiolu, kurkumu, karí a nasucho zarestujeme. Pridáme krájané paradajky, soľ a podlejeme vývarom. Doplníme o namočenú hnedú šošovicu a červenú šošovicu. Varíme 10 – 15 minút do zmäknutia šošovice. Zjemníme kokosovým mliekom a dochutíme čerstvo nasekaným koriandrom.

Servírovanie

Upečené mäso zbavíme špagátu a nakrájame na plátky. Do hlbokého taniera naservírujeme porciu karí šošovice, niekoľkých plátkov mäsa a lístkov koriandra. Ako prílohu môžeme podávať basmati ryžu uvarenú podľa návodu na obale.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info