Zapekané rezance s orechmi a snehom
Suroviny
- 250 g tagliatelle Combino
- soľ Kania
- 50 g masla Pilos
- 3 žĺtky
- 40 g vanilínového cukru Belbake
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 200 g vlašských orechov Alesto
- 50 g masla Pilos na vymazanie formy
- 200 g slivkového džemu
- 70 g kryštálového cukru Belbake
- 3 bielky
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, zapekaciu misu s rozmermi 22 x 15 x 5 cm, cukrárske vrecko bez špičky
POSTUP
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka podľa návodu na obale. Do uvarených tagliatelle primiešame maslo, aby sa nelepili. Žĺtky vymiešame s 20 g vanilínového cukru. Do žĺtkovej peny prilejeme smotanu na šľahanie. Do zmesi prisypeme vychladnuté cestoviny. Premiešame a prisypeme mleté orechy. Zapekaciu misu vymažeme maslom. Na dno dáme približne ½ cestovín. Nanesieme džem a prikryjeme druhou polovicou cestovín. Utlačíme a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút.
V miske zmiešame bielky s kryštálovým cukrom a 20 g vanilínového cukru. Vo vodnom kúpeli miešame, kým sa cukor rozpustí a zmes zväčší svoj objem. Teplý sneh ešte vyšľaháme v robote s nadstavcom metlička do vychladnutia. Sneh nanesieme na vrch cestovín. Rozotrieme ho a zapečieme v rúre vyhriatej na 200 °C na pár minút na funkcii gril alebo ho oflambujeme flambovacou pištoľou.