Party cantuccini
Suroviny
- 2 vajcia
- štipka soli Kania
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 40 g medu
- 220 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 70 g mletých pistácií Alesto
- 50 g kešu orechov Alesto
- 70 g pistácií Alesto
- 50 g mandlí Alesto
Na potieranie
- 1 vajce
- štipka soli Kania
Na namáčanie
- Lieskovo orieškovo čokoládová nátierka Mister Choc
- Pistáciová nátierka Maribel
- Spekulatius krém Mister Choc
- Gaštanový krém Deluxe
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme vajcia, soľ, cukor a med do peny. Následne pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a ručne zapracujeme. Prisypeme mleté pistácie a vypracujeme hustejšie cesto. Prihodíme celé kešu orechy, pistácie, mandle a premiešame. Hotové cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vytvarujeme a potrieme vymiešaným vajíčkom so soľou. Takto pripravené cesto pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 20 minút. Upečené, vychladnuté cesto preložíme na dosku a rozkrájame na keksíky. Tie následne vrátime na plech a pečieme z každej strany ešte cca 5 minút dozlatista. Hotové cantuccini preložíme na servírovací tanier spolu s nátierkami a podávame.






Veronika Bušová