0

Ciao risotto!

Rizoto je základ talianskej kuchyne. Šťavnaté, chuťovo výrazné, kašovité – také má byť! Ak sa ho raz naučíte správne pripravovať, iné už nebudete chcieť. Na jeho prípravu sa používajú výhradne prvotriedne suroviny, ktoré už samotné zabezpečia jeho dokonalú chuť, takže vám netreba veľké kulinárske umenie. Najdôležitejším tajomstvom úspechu je však správna ryža. Najvhodnejším druhom je guľatozrnná ryža Arborio, Carnarolli alebo Vialone Nano, ktorá má pevné jadro a obsahuje veľa škrobu. Tento škrob sa pri varení pomaly uvoľňuje a vďaka nemu je potom rizoto dokonale krémové. Zrnká ryže by mali byť al dente – jemné na povrchu a tvrdšie vnútri. Ďalšou dôležitou surovinou na jeho prípravu je poctivý vývar, ktorý dodá ryži správnu chuť. Pravé talianske rizoto by malo byť zásadne polotekuté a servírovať by sa malo hneď po dovarení, pretože po ochladení škrob stuhne na pevnú hmotu, ktorá sa po opätovnom ohriatí nevráti do pôvodného stavu. Príprava talianskeho rizota na prvý pohľad vyzerá zložito, no zdanie klame. Skvelý obed či večeru môžete mať na stole do pol hodiny. Inšpirujte sa teraz niektorým z našich receptov a ochutnajte u seba doma kúsok lahodného Talianska.

Rizoto s lososom, cherry paradajkami a hráškom

Rizoto so syrom Grana Padano a hovädzím mäsom

Rizoto so sumčekom africkým a paradajkami

 

 

Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať