0

Kaiserschmarren – dezert z cisárskeho dvora

Cisársky trhanec je rakúsky recept, o ktorom sa traduje, že pochádza od dvorného kuchára princeznej Sissi. Raz sa mu vraj nepodarili palacinky, no pre časovú tieseň ich nestihol pripraviť ešte raz, tak ich podával natrhané. Zožalo to však veľký úspech a od tej doby sa podávajú ako špecialita tzv. Kaiserschmarren alebo keiserschmarrn. Naša nová cukrárka Veronika Bušová pridala na záver ešte úpravu - trhanec skaramelizovala a oflambovala, čím sa na jednotlivých kúskoch vytvorila chrumkavá karamelová kôrka. K takémuto dezertu sa dokonale hodí kompót zo sušených sliviek.

Cisársky trhanec so slivkovým kompótom

Cisársky trhanec so slivkovým kompótom

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info