0

Sladké francúzske raňajky

Aj vy máte často dilemu, čo na raňajky? Dnes ju vyriešime za vás. Vyskúšajte croissanty s čerstvým domácim džemom podľa Veroniky. Nielenže vám budú chutiť, ale budete sa skutočne cítiť ako na dovolenke v Paríži. Neveríte? Croissanty sú čisto francúzsko–rakúska záležitosť, vďačíme za ne Augustovi Zangovi, ktorý ich v roku 1839 prvýkrát pripravil vo svojej viedenskej pekárni v Paríži. Ten tradičný sladký je z chrumkavého lístkového cesta bez plnky, no dnes ich nájdeme v ponuke s plnkami od výmyslu sveta. Croissanty sa tešia veľkej obľube aj na Slovensku. Väčšinou sa však vydáme po ne do najbližšej pekárne. Čo keby ste teraz prijali Veronikinu výzvu a pripravili si ich čerstvé a chrumkavé priamo vo svojej kuchyni? Hoci ich príprava je časovo náročnejšia, výsledok naozaj stojí za to. Navyše, ak si k nim pripravíte aj rebarborovo-jahodový džem, zažijete pravé francúzske raňajky, o ktorých sa vám ani nesnívalo.


Croissant s rebarborovo-jahodovým džemom


 

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info