Sladké francúzske raňajky
Aj vy máte často dilemu, čo na raňajky? Dnes ju vyriešime za vás. Vyskúšajte croissanty s čerstvým domácim džemom podľa Veroniky. Nielenže vám budú chutiť, ale budete sa skutočne cítiť ako na dovolenke v Paríži. Neveríte? Croissanty sú čisto francúzsko–rakúska záležitosť, vďačíme za ne Augustovi Zangovi, ktorý ich v roku 1839 prvýkrát pripravil vo svojej viedenskej pekárni v Paríži. Ten tradičný sladký je z chrumkavého lístkového cesta bez plnky, no dnes ich nájdeme v ponuke s plnkami od výmyslu sveta. Croissanty sa tešia veľkej obľube aj na Slovensku. Väčšinou sa však vydáme po ne do najbližšej pekárne. Čo keby ste teraz prijali Veronikinu výzvu a pripravili si ich čerstvé a chrumkavé priamo vo svojej kuchyni? Hoci ich príprava je časovo náročnejšia, výsledok naozaj stojí za to. Navyše, ak si k nim pripravíte aj rebarborovo-jahodový džem, zažijete pravé francúzske raňajky, o ktorých sa vám ani nesnívalo.