Sladké maškrtenie
Hľadáte koláč, ktorý by ste mohli piecť každý víkend bez toho, aby vás omrzel? Potom by určite mal mať viacero variantov. Už ste niekedy skúšali upiecť tart? Lebo to je on! Ak ešte nie, Veronika vám ponúka super inšpiráciu. Tart totiž môžete pripraviť na milión spôsobov, stačí, ak zapojíte fantáziu. Základom úspechu pri jeho pečení je cesto. Na prípravu sa používa zvyčajne krehké hnetené cesto, ktoré obsahuje múku, tuk a vodu. Po zamiesení ho treba dať ešte na chvíľu odpočinúť do chladničky. Najdôležitejšie je však samotné pečenie. Aby sa cesto nevydulo, je dobré poprepichovať ho vidličkou a zaťažiť strukovinou. No to, čo nám na tarte chutí najväčšmi, sú plnky či krémy, ktoré ho zdobia. Pre všetky maškrtné jazýčky si Veronika tentoraz pripravila recept na lahodnú krémovú plnku s banánmi, ktorej sa len ťažko odoláva. Tak už len napiecť, uvariť kávičku a vychutnávať.