0

Sladké ochladenie

Teplých slnečných dní pribúda a s nimi aj chute na milovanú osviežujúcu zmrzlinu. Bez kopčeka zmrzliny sa nezaobíde hádam ani jedna prechádzka mestom. No vedeli ste, že história zmrzliny sa začala písať pred viac ako 5 tisíc rokmi? Po sladkom ochladení túžili už starí Číňania, Indovia či Rimania. Kým sa zmrzlina dopracovala k dnešnej podobe, prešla mnohými zmenami od sladeného snehu z hôr, cez mliečnu ryžovú zmes chladenú snehom až po ovocnú zmes mrazenú soľou a ľadom. Pravá skutočná zmrzlinová revolúcia nastala až koncom 19. storočia a postarali sa o ňu Američania a Taliani, ktorí sú dodnes najväčšími špecialistami na jej výrobu. Nečakajte tentokrát v obľúbenej zmrzlinárni v rade, a urobte si zmrzlinovú továreň rovno vo vašej kuchyni. Veronika vám krok za krokom vysvetlí, ako sa dopracovať k tejto mrazivej sladkej pochúťke. A v dokonalom spojení s chrumkavým shortbreadom a voňavými jahodami, už inú chcieť nebudete.

Zmrzlinový pohár s jahodami

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať