Sladké ochladenie
Teplých slnečných dní pribúda a s nimi aj chute na milovanú osviežujúcu zmrzlinu. Bez kopčeka zmrzliny sa nezaobíde hádam ani jedna prechádzka mestom. No vedeli ste, že história zmrzliny sa začala písať pred viac ako 5 tisíc rokmi? Po sladkom ochladení túžili už starí Číňania, Indovia či Rimania. Kým sa zmrzlina dopracovala k dnešnej podobe, prešla mnohými zmenami od sladeného snehu z hôr, cez mliečnu ryžovú zmes chladenú snehom až po ovocnú zmes mrazenú soľou a ľadom. Pravá skutočná zmrzlinová revolúcia nastala až koncom 19. storočia a postarali sa o ňu Američania a Taliani, ktorí sú dodnes najväčšími špecialistami na jej výrobu. Nečakajte tentokrát v obľúbenej zmrzlinárni v rade, a urobte si zmrzlinovú továreň rovno vo vašej kuchyni. Veronika vám krok za krokom vysvetlí, ako sa dopracovať k tejto mrazivej sladkej pochúťke. A v dokonalom spojení s chrumkavým shortbreadom a voňavými jahodami, už inú chcieť nebudete.