Kuchyňa Lidla

Od kapusty chlap je hustý

Blog

Od kapusty chlap je hustý

Zhodneme sa na tom, že najväčšími kritikmi v kuchyni sú naši chlapi. Pre väčšinu z nich je obed bez mäsa hádam tá najhoršia nočná mora. Čo keby ste im teda tento týždeň ulahodili? Pripravte im s nami delikátnu mäsovú špecialitu! Navyše, ak k nej pridáte aj kapustu, naservírujete im naozaj „husté“ a chutné menu. Kapusta je v tomto období sezónna zelenina číslo jeden a je aj veľmi zdravá. Kyslá kapusta je dobrým zdrojom vitamínu C a vlákniny. Biela obsahuje kyselinu listovú a vitamín K a červená má zase vyšší obsah antioxidantov a vitamínu A a C. Toto všetko vedeli už naše mamy a babičky, keď v nás odmalička pestovali lásku ku kapustovým klasikám, ako je kapustnica, „vepřo, knedlo, zelo“, koložvárska kapusta, kapustné fliačky a holúbky. Biela, červená či kyslá, jednoducho všetky sú skvelé a istotne by nemali raz za čas chýbať na našich tanieroch. My vám teraz prinášame recepty, v ktorých môžete využiť každú z nich. Ak máte chuť na kyslú, jednoducho ňou naplňte kuracie prsia. Ak ste ešte nikdy neskúšali bielu kapustu piecť, vyskúšajte, ako chutí preliata voňavou omáčkou z karamelizovaných jabĺk. Alebo vám najviac chutí dusená červená? V tom prípade musíte ochutnať tú našu so špikovanou krkovičkou s cesnakom a rozmarínom. 

Plnené kuracie prsia s kyslou kapustou a schwarzwaldskou šunkou

Bravčové karé s karamelizovanými jablkami a pečenou kapustou

Špikovaná krkovička s červenou kapustou a zemiakmi

 

Komentáre (1)

zrušiť
  • Hosť

    Hosť
    pridané pred 145 dňami
    Priatelia, vdaka za vyborne recepty, ale je velky rozdiel medzi roztapanim a rozpustanim. Maslo, mast sa posobenim tepla roztapaju, podobne ako zmrzlina, alebo syr. Rozpusta sa sol alebo cukor vo vode. V receptoch je to spravidla uvedene nespravne. "...pokým sa gorgonzola nerozpustí." "Maslo necháme rozpustiť v kastróle." .... Verim, ze nie je problem hovorit spravne po slovensky. Dakujem

    odpoveď

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistruj sa

Newsletter