1

Od kapusty chlap je hustý

Zhodneme sa na tom, že najväčšími kritikmi v kuchyni sú naši chlapi. Pre väčšinu z nich je obed bez mäsa hádam tá najhoršia nočná mora. Čo keby ste im teda tento týždeň ulahodili? Pripravte im s nami delikátnu mäsovú špecialitu! Navyše, ak k nej pridáte aj kapustu, naservírujete im naozaj „husté“ a chutné menu. Kapusta je v tomto období sezónna zelenina číslo jeden a je aj veľmi zdravá. Kyslá kapusta je dobrým zdrojom vitamínu C a vlákniny. Biela obsahuje kyselinu listovú a vitamín K a červená má zase vyšší obsah antioxidantov a vitamínu A a C. Toto všetko vedeli už naše mamy a babičky, keď v nás odmalička pestovali lásku ku kapustovým klasikám, ako je kapustnica, „vepřo, knedlo, zelo“, koložvárska kapusta, kapustné fliačky a holúbky. Biela, červená či kyslá, jednoducho všetky sú skvelé a istotne by nemali raz za čas chýbať na našich tanieroch. My vám teraz prinášame recepty, v ktorých môžete využiť každú z nich. Ak máte chuť na kyslú, jednoducho ňou naplňte kuracie prsia. Ak ste ešte nikdy neskúšali bielu kapustu piecť, vyskúšajte, ako chutí preliata voňavou omáčkou z karamelizovaných jabĺk. Alebo vám najviac chutí dusená červená? V tom prípade musíte ochutnať tú našu so špikovanou krkovičkou s cesnakom a rozmarínom. 

Plnené kuracie prsia s kyslou kapustou a schwarzwaldskou šunkou

Bravčové karé s karamelizovanými jablkami a pečenou kapustou

Špikovaná krkovička s červenou kapustou a zemiakmi

 

  • H
    Hosť
    26. marec 2019, 00:44

    Priatelia, vdaka za vyborne recepty, ale je velky rozdiel medzi roztapanim a rozpustanim. Maslo, mast sa posobenim tepla roztapaju, podobne ako zmrzlina, alebo syr. Rozpusta sa sol alebo cukor vo vode. V receptoch je to spravidla uvedene nespravne. "...pokým sa gorgonzola nerozpustí." "Maslo necháme rozpustiť v kastróle." .... Verim, ze nie je problem hovorit spravne po slovensky. Dakujem

    Odpovedať
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať