Od kapusty chlap je hustý
Zhodneme sa na tom, že najväčšími kritikmi v kuchyni sú naši chlapi. Pre väčšinu z nich je obed bez mäsa hádam tá najhoršia nočná mora. Čo keby ste im teda tento týždeň ulahodili? Pripravte im s nami delikátnu mäsovú špecialitu! Navyše, ak k nej pridáte aj kapustu, naservírujete im naozaj „husté“ a chutné menu. Kapusta je v tomto období sezónna zelenina číslo jeden a je aj veľmi zdravá. Kyslá kapusta je dobrým zdrojom vitamínu C a vlákniny. Biela obsahuje kyselinu listovú a vitamín K a červená má zase vyšší obsah antioxidantov a vitamínu A a C. Toto všetko vedeli už naše mamy a babičky, keď v nás odmalička pestovali lásku ku kapustovým klasikám, ako je kapustnica, „vepřo, knedlo, zelo“, koložvárska kapusta, kapustné fliačky a holúbky. Biela, červená či kyslá, jednoducho všetky sú skvelé a istotne by nemali raz za čas chýbať na našich tanieroch. My vám teraz prinášame recepty, v ktorých môžete využiť každú z nich. Ak máte chuť na kyslú, jednoducho ňou naplňte kuracie prsia. Ak ste ešte nikdy neskúšali bielu kapustu piecť, vyskúšajte, ako chutí preliata voňavou omáčkou z karamelizovaných jabĺk. Alebo vám najviac chutí dusená červená? V tom prípade musíte ochutnať tú našu so špikovanou krkovičkou s cesnakom a rozmarínom.
Plnené kuracie prsia s kyslou kapustou a schwarzwaldskou šunkou
Bravčové karé s karamelizovanými jablkami a pečenou kapustou
Špikovaná krkovička s červenou kapustou a zemiakmi