0

Ako grilovať? Najpopulárnejšie metódy

Sú dve základné metódy grilovania - priame a nepriame grilovanie. Prečítajte si, čím sa odlišujú.

Priame grilovanie

  • Metóda vhodná na grilovanie malých, nie príliš hrubých kúskov mäsa, rýb a zeleniny.
  • Grilované potraviny sa ukladajú priamo nad rozohriatu pahrebu. Takto môžeme grilovať klobásy, hydinu bez kostí, steaky, rybie filety, mleté mäso na hamburgery, hot dogy, syry, ovocie, niektoré druhy zeleniny a tiež pečivo.
  • Potraviny grilované touto metódou počas pečenia obrátime len raz, približne v polovici pečenia.
  • Rošt by mal byť umiestnený cca 10-15 cm nad pahrebou, ktorá by mala byť rovnomerne rozložená pod grilovanými potravinami.

Nepriame grilovanie, čiže barbecue

  • Tento spôsob grilovania sa hodí na pečenie väčších kusov mäsa, ktoré si vyžadujú dlhší čas pečenia. Spočíva v tom, že jedlo nie je kladené priamo nad zdroj tepla.
  • Spôsob grilovania – všetko uhlie rozhrnieme do strán. Potraviny dáme na tácku, ktorú uložíme na rošt medzi rozhrnuté uhlie. Gril prikryjeme poklopom, vďaka čomu teplo stúpa z uhlíkov na veko, od ktorého sa odráža naspäť, čím je zabezpečené rovnomerné pečenie.
  • Nepriame grilovanie je vhodným spôsobom na pečenie hydiny s kosťami, rebierok, krkovičky a väčších kotliet - potravín, ktoré treba piecť dlhšie než 25 minút.
Zatiaľ nikto nekomentoval
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať