Nenechaj si ujsť špičkové recepty
Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.
OdoberaťZnačka, pod ktorou nájdete kvalitné a 100 % čerstvé mäso dovážané do našich predajní každý deň. Pri jeho transporte i manipulácii sú dodržiavané prísne hygienické predpisy. Hygienické balenie a ochranná atmosféra zabezpečujú optimálne podmienky skladovania z pohľadu mikrobiológie a transportu od dodávateľa až k zákazníkom.
Mnohí ho poznajú pod názvom nízka roštenka alebo roastbeef. Je považovaný za jednu z najlepších častí hovädzieho. Nachádza sa nad stredovou časťou chrbtice. Sirloin steak Mäsiarova čerstvá porcia z mladých býkov zreje metódou dry age – proces suchého zrenia v kontrolovaných podmienkach po dobu 21 dní. Pre dosiahnutie ideálneho výsledku treba pri jeho príprave dodržiavať zopár krokov. Pred samotnou prípravou je dobré narezať okraje steaku na 2 – 3 miestach, aby sa počas tepelnej úpravy nezačal krútiť. Zľahka ho potrieme olivovým olejom po oboch stranách. Pri pečení alebo grilovaní do steaku zbytočne nepicháme ostrými predmetmi, inak z neho vytečie šťava a mäso zostane suché. Po tepelnej úprave odporúčame steak dochutiť a nechať minimálne 5 minút odpočinúť, môžeme naň pridať aj kúsok masla. Šťava sa vo vnútri mäsa rovnomerne rozleží a steak bude šťavnatý, krehký a vo vnútri ružový.
Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.