0
12
Extra sladká malinová torta

Extra sladká malinová torta

2 h 20 m
16 porcií

Čo takto si pripomenúť lahodnú chuť leta? Veronika a Viktor Nagy vám ukážu, ako na to. Inšpirujte sa sviežim receptom na extra sladkú malinovú tortu, ktorá poteší každého maškrtníka.

Suroviny

Korpus

  • 150 g masla Pilos
  • 230 g kryštálového cukru Belbake
  • 3 vajcia
  • 240 ml acidofilného mlieka Pilos
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 80 g mletých mandlí Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • ½ lyžičky soli Kania
  • 300 g mrazených malín
  • 40 g hladkej múky Belbake


Krém

  • 250 g masla Pilos
  • 300 g práškového cukru Belbake
  • 350 g malinového džemu Maribel
  • 200 g nátierky z čerstvého syra Milbona


Servírovanie

  • 200 g čerstvých malín
  • čerstvá mäta alebo medovka

Potrebujeme

  •  robot s nadstavcom lopatka, papier na pečenie, dve formy s priemerom 18 cm, cukrárske vrecko bez špičky

POSTUP

Korpus

Maslo s cukrom šľaháme do peny približne 3 minúty. Postupne po jednom pridávame vajcia a prilievame acidofilné mlieko.

TIPVšetky suroviny musia mať izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo. 

Sypké prísady zmiešame, postupne ich pridávame do cesta a celú zmes nakoniec vymiešame dohladka.

Mrazené maliny zmiešame s múkou a ručne ich zapracujeme do cesta.

Cesto nalejeme do dvoch papierom vystlaných foriem na pečenie, rozotrieme ku okrajom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 – 50 minút.

Krém

Maslo s práškovým cukrom šľaháme približne 10 minút do hladkého krému. Pridáme 150 g malinového džemu, nátierku z čerstvého syra a krémom naplníme cukrárske vrecko bez špičky.

TIP: Ak nám príde džem príliš sladký, môžeme ho nahradiť malinovou redukciou, ktorú pripravíme z uvarených, rozmixovaných a prepasírovaných malín, ktoré zredukujeme.  

Vychladnuté korpusy opatrne vyberieme z foriem a pozdĺžne ich prerežeme na polovice. Pomocou cukrárskeho vrecka natrieme na jednotlivé pláty tenkú vrstvu krému a 2 dvomi lyžicami malinového džemu na každú vrstvu (200 g) vyplníme voľný priestor, aby sa krém s džemom spojili. Takto postupujeme až kým poskladáme celú tortu. Tortu potrieme povrchu aj zboku zvyšným krémom a necháme stuhnúť v chladničke.

Servírovanie

Extra sladkú malinovú tortu podávame ozdobenú čerstvými malinami a lístkami mäty alebo medovky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať