Extra sladká malinová torta
Čo takto si pripomenúť lahodnú chuť leta? Veronika a Viktor Nagy vám ukážu, ako na to. Inšpirujte sa sviežim receptom na extra sladkú malinovú tortu, ktorá poteší každého maškrtníka.
Suroviny
Korpus
- 150 g masla Pilos
- 230 g kryštálového cukru Belbake
- 3 vajcia
- 240 ml acidofilného mlieka Pilos
- 200 g hladkej múky Belbake
- 80 g mletých mandlí Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ½ lyžičky soli Kania
- 300 g mrazených malín
- 40 g hladkej múky Belbake
Krém
- 250 g masla Pilos
- 300 g práškového cukru Belbake
- 350 g malinového džemu Maribel
- 200 g nátierky z čerstvého syra Milbona
Servírovanie
- 200 g čerstvých malín
- čerstvá mäta alebo medovka
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka, papier na pečenie, dve formy s priemerom 18 cm, cukrárske vrecko bez špičky
POSTUP
Korpus
Maslo s cukrom šľaháme do peny približne 3 minúty. Postupne po jednom pridávame vajcia a prilievame acidofilné mlieko.
TIP: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo.
Sypké prísady zmiešame, postupne ich pridávame do cesta a celú zmes nakoniec vymiešame dohladka.
Mrazené maliny zmiešame s múkou a ručne ich zapracujeme do cesta.
Cesto nalejeme do dvoch papierom vystlaných foriem na pečenie, rozotrieme ku okrajom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 – 50 minút.
Krém
Maslo s práškovým cukrom šľaháme približne 10 minút do hladkého krému. Pridáme 150 g malinového džemu, nátierku z čerstvého syra a krémom naplníme cukrárske vrecko bez špičky.
TIP: Ak nám príde džem príliš sladký, môžeme ho nahradiť malinovou redukciou, ktorú pripravíme z uvarených, rozmixovaných a prepasírovaných malín, ktoré zredukujeme.
Vychladnuté korpusy opatrne vyberieme z foriem a pozdĺžne ich prerežeme na polovice. Pomocou cukrárskeho vrecka natrieme na jednotlivé pláty tenkú vrstvu krému a 2 dvomi lyžicami malinového džemu na každú vrstvu (200 g) vyplníme voľný priestor, aby sa krém s džemom spojili. Takto postupujeme až kým poskladáme celú tortu. Tortu potrieme povrchu aj zboku zvyšným krémom a necháme stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Extra sladkú malinovú tortu podávame ozdobenú čerstvými malinami a lístkami mäty alebo medovky.