7
3
Ananásové gazpacho s kokosovým parfait

Ananásové gazpacho s kokosovým parfait

2 h 30 m
6 porcií

Parfait

  • 200 g mascarpone Lovilio
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake

Ananásové gazpacho

  • 1 veľký ananás (cca 1 kg)
  • 200 g medu Confeira
  • šťava z 2 citrónov
  • 2 celé škorice Mikado

Meringy

  • 125 g bielkov
  • štipka soli Castello
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 60 g práškového cukru Castello
  • 80 g strúhaného kokosu Belbake

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • menšiu formu
  • potravinovú fóliu
  • zapekaciu misu
  • mixér na smoothie
  • silikónovú stierku
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

Parfait

Parfait pripravíme deň vopred. Vychladenú šľahačku a mascarpone vyšľaháme šľahacím mixérom do polotuha. Do zmesi prilejeme sladené kondenzované mlieko, prisypeme kokos a jemne zašľaháme. Menšiu formu vystelieme potravinovou fóliou a nalejeme do nej krém. Cez noc necháme zamraziť. Hotové parfait krájame pred podávaním na úhľadné rezy nožom namočeným do horúcej vody.

Ananásové gazpacho

Ananás očistíme a nakrájame na plátky. Stredy vyrežeme, pretože dužina je tam príliš vlásočnatá. Plátky ananásu vložíme do zapekacej misy, zalejeme medom, citrónovou šťavou, pridáme škoricu a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút do zmäknutia. Upečený ananás necháme vychladnúť a potom ho rozmixujeme spolu so šťavou, ktorú pustil. Ananás môžeme rozmixovať úplne dohladka alebo môžeme časť nasekať, aby v zmesi ostali kúsky ananásu.

Tip: Ananás dozrieva pri izbovej teplote, nikdy ho neskladujeme v chladničke.

Meringy

Šľahacím mixérom na stredných otáčkach šľaháme bielky so štipkou soli. Keď sa vytvorí pena, pomaly prisypávame kryštálový cukor. Vyšľaháme dotuha. Do snehu stierkou ručne jemne vmiešame preosiaty práškový cukor a 50 g kokosu. Zmes prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme rovné tenké pásiky. Posypeme ich zvyšným kokosom a sušíme ich 90 minút v rúre vyhriatej na 110 °C.

Tip: Meringy skladujeme vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.

Servírovanie

Ananásové gazpacho podávame v hlbokom tanieri s kokosovým parfait a meringami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    29. marec 2017, 17:21

    Tak neviem do akej miery mozu byt dezerty az tak sladke.. a uprimne cim viac raw, wege, celio, bez laktozove dezerty to su tym menej sa to da naozaj skvele vychnutnat. Dezerty boli odjakziva proste sladke, sladene hromadou cukru, a prepchate vsetkym sladkym. Slecne netreba hned podrazat, a ze to nema slovensky vyraz? Kriste takto sa to nase Slovensko nikdy nikam neposunie ak nebudeme nikdy ochotny prijmat nove veci, nazvy, a nechat si poradit. Mne osobne sice bude velmi chybat p. Polakova, je mojim cukrarskym idolom, a nikdy naozaj nikdy sa mi nestalo aby mi nejaky kolac podla nej nevysiel, a ak sami zdalo v recepte viac cukru ako som ochotna zniest tak si to predsa upravim podla seba a nebudem to hned hanit!!! A myslim ze to ze teraz nova tvar cukrarne Lidla Veronika, pouziva v receptoch cudzie nazvy, a skor robi naozaj taku skolu cukrarstva, uprimne napriklad ja by som vobec nezabijala cas doma s nejakym ananasovym gaspacom, aj ked to moze byt dobre.... no je to zmena... len zas sa vam nepacilo ako Adka piekla povacsine cheesecaky....ale ja si myslim ze jej recepty sa v domacnosti naozaj dali vyuzit, neboli nikdy financne narocne, a ani na pripravu a cas takze si myslim ze bolo viac ludi co si to radi skusili, ako ked teraz si neviem predstavit kdo bude doma realne pripravovat napriklad tento recept. Ale fajn, aspon sa naucim nove vyrazi a mozno aj techniky :) Ja Vam kazdopadne drzim palce a budem rada sledovat aj Vase recepty ! :) Mier a lasku na Zemi Slovaci ! :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. marec 2017, 20:01

    Ahoj Veronika, si veľmi milá, že myslíš aj na nás, ktorí mlieko nemôžeme :-) super recept! Ďakujem, vyskúšam, nenapadla by ma takáto kreatívna kombinácia. Spojila si lákavé, vyvážené chute, no a tie meringy...nádhera. Rada ťa sledujem!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2017, 08:53

    wow, to vyzerá fakt super!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. marec 2017, 19:25

    Zabiť ananás toľkým cukrom - určite sú aj zdravšie recepty. Čakám na tie kulinárske recepty.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. marec 2017, 20:26

    Nic moc, stále čakám to zdravé a kreatívne, čo nám táto slečna mala ukázať. Prečo toľko cukru???? 200g salka , 200 g medu a 200 g cukru, sorry, ale čo nás chcete zabiť???

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. marec 2017, 17:34

      Preco tolko otaznikov? Konkretne 7 v troch vetach. Viac otaznikov, viac adidas?

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. marec 2017, 07:49

      Pani Zdena????????!??!

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. marec 2017, 22:24

      Karamelizovala si niekedy..? Ty potom ten cely karamel jes? Aj ten, ktory je "designovou ozdobou"? To robis aj s potahovanou tortou? :-o

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info