7
2
Palacinky crêpes suzette

Palacinky crêpes suzette

40 min
6 porcií

Palacinky

  • 150 g hladkej múky Castello
  • štipka soli Castello
  • 20 g kryštálového cukru Castello
  • kôra z 1 pomaranča
  • 4 vajíčka
  • 1 žĺtok
  • 400 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 80 g prepusteného masla (klarifikovaného) na pečenie palaciniek

Omáčka

  • šťava z 2 pomarančov (cca 150 ml)
  • šťava z 1 citróna
  • 3 lyžice pomarančového likéru
  • kôra z 1 pomaranča
  • kôra z 1 citróna
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 120 g masla Pilos
  • 3 lyžice Karpatského KB

Postup

POTREBUJEME

  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • panvicu
  • strúhadlo

Palacinky

Múku preosejeme do väčšej misky. Pridáme soľ, cukor a pomarančovú kôru. Pridáme vajíčka, žĺtok a rozmiešame dohladka. Postupne prilejeme mlieko. Cesto necháme aspoň 1 hodinu odstáť. Na rozpálenej panvici s trochou prepusteného masla pečieme tenké palacinky.

Tip: Maslo klarifikujeme, aby sme ho zbavili mliečnej bielkoviny a palacinky sa pri dlhšom smažení nepripaľovali. Ako náhradu prepusteného masla môžeme použiť ghee maslo.

Postup, ako pripraviť prepustené maslo nájdete vo videorecepte na Cisársky trhanec

Omáčka

V miske zmiešame pomarančovú a citrónovú šťavu, likér, citrónovú a pomarančovú kôru. Cukor dáme na panvicu skaramelizovať s 2 lyžicami zmesi. Keď sa vytvorí karamel, pridáme maslo a prilejeme zvyšnú zmes. Pridáme pomaranč nakrájaný na kolieska a necháme prevariť asi 3 minúty. Palacinky poskladáme na trojuholníky a ohrejeme v omáčke aspoň 1 minútu. Na záver prilejeme brandy a flambujeme.

Servírujeme ihneď.

Tip: Nebojte sa flambovať, alkohol sa vyparí a zostane len aróma a intenzívna chuť, ktorá by inak zostala na dne panvice a nedostala by sa do jedla.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. február 2018, 17:17

    mozme sa opytat kolko palaciniek asi vyjde z toho cesta? alebo teda, kolko porcii to asi je celkovo? vdaka

    Odpovedať
  • Helena
    02. február 2018, 15:47

    Veronika tvoje recepty sú úžasné a nič si nerob z ľudí, ktorí majú taký nudný život že riešia tvoje malé nedostatky. Každý nejaký má ale prekrývajú ich tie dobré vlastnosti... 😘 prajem ti veľa šťastia❤

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. január 2018, 15:15

    aj jedna strana ma pravdu aj druha, kto vystupuje by mal mat spisovnu rec, pospominajme na moderatorky, resp. hlasatelky, ako nadherne rozpravali. toto je zalezitost inych, ktori Veroniku vyberali...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. január 2018, 18:27

    Chcela by som vidiet ako vyzeraju a co dokazali ludia ktori kritizuju. Vacsinou su to zakomplexovani ludia ktorim neostava uz nic ine kedze svoj zivot a seba uz zmenit nedokazu. Veronika super recept ako vzdy ;) .

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. január 2018, 07:57

    Veronika, máte úžasné recepty! Inovatívne a inšpirujúce!

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info