0
2
Bábovka savarin s limoncinom a zabaglione

Bábovka savarin s limoncinom a zabaglione

2 h 0 m
15 porcií

Savariny

  • 190 g polohrubej múky Castello
  • 3 vajíčka
  • 10 g droždia
  • 15 g kryštálového cukru Castello
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • kôra z 1 citróna
  • 45 g zmäknutého masla Pilos

Sirup

  • 300 ml vody
  • 300 g medu
  • 300 ml limoncina
  • 3 citróny

Mousse zabaglione

  • 4 žĺtky
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 80 ml limoncina
  • 3 plátky želatíny
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom na šľahanie a miesenie cesta
  • strúhadlo
  • potravinovú fóliu
  • formu na donuty alebo minibábovky
  • ohňovzdornú misku
  • metličku na šľahanie
  • silikónovú stierku

Čas kysnutia: cez noc

Cesto

Do robota s nadstavcom na miesenie cesta dáme múku, vajíčka, rozdrobené droždie a miesime asi 3 minúty. Potom pridáme cukor, soľ a citrónovú kôru. Na záver pridáme mäkké maslo a vymiešame hladké a elastické cesto, ktoré sa odliepa od misky. Preložíme ho do misky, prikryjeme fóliou  a necháme kysnúť cez noc v chladničke.

Sirup

Vodu s medom a limoncinom necháme zovrieť. Pridáme umyté citróny nakrájané na kolieska a varíme ich do sklovita. Odstavíme a necháme lúhovať do ďalšieho dňa.

Savariny

Na druhý deň vykysnuté cesto ešte krátko premiesime. Odkrajujeme z neho kúsky, z ktorých vytvarujeme malé donuty a naplníme nimi formu. Necháme ešte podkysnúť na teplom mieste približne 45 minút. Pečieme pri 180 °C približne 20 minút dozlatista. Upečené savariny namočíme do pripraveného sirupu a necháme nasiaknuť (približne 5-10 minút).

Mousse zabaglione

Žĺtky s cukrom a limoncinom vyšľaháme parou do hustej a svetlej peny. Stiahneme a do teplej zmesi primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Vlažný žĺtkový krém prelejeme do studenej misky a opatrne primiešame polotuhú šľahačku. Necháme zatuhnúť.

Servírovanie

Savariny servírujeme s moussom zabaglione a plátkom citróna uvareného v sirupe.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info