Bageta s prosciuttom a olivami
- 2 malé svetlé bagety
- maslo Pilos
- 4 listy farebného šalátu mix
- rukola
- 1 paradajka
- 8 čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 lahôdková cibuľa (zelená časť)
- 6 plátkov prosciutta Italiano Dulano Selection
- syr grana Padano Lovilio
Postup
Bagety prerežeme na polovice a každú potrieme maslom. Šalát a rukolu umyjeme a osušíme. Paradajku a olivy nakrájame na plátky, zelenú časť lahôdkovej cibuľky na julienne (tenké pásiky).
Na spodnú časť bagiet položíme 1 – 2 šalátové listy, plátky prosciutta a paradajky. Dozdobíme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou, rukolou, olivami a hoblinkami syra grana padano. Prikryjeme druhou časťou bagety a podávame.
Video, ako umyť a osušiť šalát nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórii Triky.
BAGETA MALÁ SVETLÁ
Vynikajúce pšeničné pečivo s nadýchanou striedkou a chrumkavou kôrkou.