Crostini s morskými plodmi
Suroviny
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 500 g morských plodov
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- šťava z ½ citróna
- 3 stonky stonkového zeleru
- 1 červená cibuľa
- 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
- 200 g kyslej smotany Pilos (30 %)
- 2 lyžice majonézy Kania
- 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, pažítka, petržlenová vňať)
- chlieb alebo iné svetlé pečivo
- 1 hrsť poľného šalátu
POSTUP
Dva strúčiky cesnaku a papričku zbavenú jadierok nasekáme nadrobno. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Pridáme umyté a osušené morské plody, osolíme a okoreníme. Krátko opečieme a hotové pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote a potom odložíme do chladničky.
Zeler a cibuľu nasekáme nadrobno a preložíme do misky.
Tip: Vonkajšie stonky zeleru musíme vopred očistiť škrabkou.
Pridáme horčicu, smotanu, majonézu, nadrobno nasekané bylinky, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a na záver pridáme vychladnuté morské plody.
Krajce chleba opečieme na rozohriatej panvici s olejom z oboch strán.
Servírovanie
Chrumkavé pečivo zľahka potrieme cesnakom a navrch nanesieme zmes z morských plodov. Dozdobíme lístkami poľného šalátu.