Bagetky s kozím syrom
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 1 červené jablko
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
- 100 g čerstvého kozieho syra Chêne d´argent
- 2 francúzske bagety
- maslo Pilos na potrenie
- šalát poľníček na ozdobu
Postup
Potrebujeme
- mažiar
- vykrajovačka guľôčok
- plech na pečenie
- papier na pečenie
Orechy opečieme na rozohriatej panvici bez použitia tuku. Potom ich preložíme do mažiara
a rozdrvíme na menšie kúsky. Z umytého a osušeného jablka odstránime jadrovník (pomocou vykrajovačky guľôčok) a nakrájame na menšie kúsky. Kúsky jablka pokvapkáme citrónovou šťavou
a olivovým olejom. Kozí syr preložíme do misky a trochu ho rozmiešame.
Tip: Jablká môžeme nahradiť hruškami.
Bagety rozrežeme po dĺžke na polovice. Reznú stranu potrieme zľahka maslom a potom kozím syrom. Dozdobíme kúskami jabĺk a posypeme rozdrvenými orechmi. Takto pripravené bagetky poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 250 °C približne 3 minúty.
SERVÍROVANIE
Mierne vychladnuté bagety dozdobíme lístkami čerstvého poľníčka a podávame.