Syr Brie zapečený s orechami a hroznom
- 500 g syra Brie Duc De Coeur vcelku
- 2 lyžice trstinového cukru
- 150 g ružového hrozna
- 2 lyžice balsamica Acentino
- 1 hrsť mix orechov Alesto Fine
- čerstvý tymian
- 1 francúzska bageta
Potrebujeme
- alobal
- pekáč
- grilovaciu panvicu
Postup
Zapečený syr Brie
Na panvicu nasypeme trstinový cukor. Keď skaramelizuje, pridáme bobule hrozna nakrájané na polovice a krátko opečieme, aby hrozno trochu zmäklo. Potom prilejeme balsamico, ktoré necháme zredukovať. Zo syra opatrne odstránime vrchnú kôrku a syr položíme do pekáča vystlaného alobalom. Na odkrojenú časť syra navrstvíme nasekané orechy a trochu čerstvého tymianu. Navrch dáme opečené hrozno a dáme zapiecť do rúry pod gril pri 250 °C asi na 5 minút, aby sa syr trochu rozpustil.
Grilované kúsky bagety
Bagetu nakrájame na kolieska a opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista.
Servírovanie
Na bagetky natrieme zmäknutý syr a ozdobíme opečeným hroznom.