Cuketovo – šampiňónový špíz
- 250 g menších šampiňónov
- 2 menšie cukety
- 8 vetvičiek rozmarínu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja Biotrend
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- drevené špajdle alebo kovové ihlice
- pierko na potieranie
Postup
Šampiňóny umyje, očistíme a zbavíme nožičiek. Cukety umyjeme a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Striedavo ich ponapichujeme na kovové ihlice alebo drevené špajdle, ktoré sme predtým namočili do vody.
Z vetvičiek rozmarínu otrháme lístky a nasekáme ich nadrobno. Strúčiky cesnaku očistíme a nasekáme najemno. Nasekaný cesnak a rozmarín zmiešame s olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Špízy potrieme marinádou zo všetkých strán a odložíme marinovať do chladničky asi na 1 hodinu.
Špízy grilujeme zo všetkých strán 6 - 8 minút. Počas grilovania môžeme potierať zvyšnou marinádou.