
Morčacie stehno s parmezánovou omáčkou a so zeleninou
Suroviny
- 0,7 kg morčacieho horného stehna
- 2 bobkové listy Kania
- 5 guľôčok celého čierneho korenia
- 5 guľôčok nového korenia
- 2 cibule
- 1 zväzok mrkvy s vňaťou
- 1 zväzok petržlenu s vňaťou
- 3 stonky stonkového zeleru
- soľ Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 0,5 kg zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 4 lyžice masla Pilos
- 100 g parmezánu Milbona
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
Do hrnca s vodou dáme variť mäso, bobkové listy, celé čierne korenie, nové korenie, celú cibuľu a očistenú koreňovú zeleninu. Ochutíme soľou, pridáme celé strúčiky cesnaku a očistené zemiaky. Prilejeme olej a varíme približne 120 minút, kým mäso zmäkne. Zeleninu so zemiakmi vyberieme po približne 45 minútach. V menšom hrnci rozpustíme olej a maslo. Podlejeme vývarom, pridáme nastrúhaný parmezán a smotanu na šľahanie. Premiešame a chvíľu povaríme. V panvici na oleji orestujeme predpripravenú, nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Na záver prihodíme nasekanú bazalku.
Servírovanie
Morčacie stehno servírujeme s opečenou zeleninou, parmezánovou omáčkou a ozdobíme malými lístkami bazalky.