0
2
Baklažánová veža

Baklažánová veža

50 min
4 porcie
  • 1 baklažán
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello na obalenie
  • 2 vajíčka
  • slnečnicový olej Promienna
  • 2 väčšie zrelé paradajky
  • 50 g syra grana padano Lovilio
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť listového šalátu mix
  • olivový olej Primadonna
  • 1 citrón

Postup

Potrebujeme

  • kuchynské utierky
  • sitko
  • zapekaciu misu
  • strúhadlo

Umytý a osušený baklažán nakrájame na kolieska. Osolíme ich a necháme 10 minúť „vypotiť“,

aby sme ich zbavili horkosti. Potom ich opláchneme pod studenou tečúcou vodou a dôkladne osušíme. Kolieska osušeného baklažánu obalíme najskôr v múke a potom v rozšľahanom vajíčku.

Opečieme ich na rozpálenej panvici so slnečnicovým olejom po oboch stranách do zlatohneda.

Opečené kolieska preložíme na tanier s kuchynskými utierkami, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

Paradajky nakrájame na tenšie kolieska, syr nastrúhame a bazalkové lístky natrháme na menšie kúsky.

Tip: Na prípravu môžeme použiť aj cherry paradajky.

Do zapekacej misy postupne vrstvíme kolieska baklažánu, kolieska paradajky, ktoré zľahka osolíme a okoreníme, natrhané lístky bazalky a nastrúhaný syr. Postup ešte raz zopakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vzniknuté „veže“ pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 10 – 15 minút.

Medzitým pripravíme z umytých a osušených šalátových listov šalát – ochutíme ho soľou, korením, citrónovou šťavou a pár kvapkami olivového oleja.

SERVÍROVANIE

Baklažánové veže servírujeme spolu so šalátom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info