Sekaná s opekanými zemiakmi
Suroviny
- 600 – 700 g zemiakov
- soľ Kania
- 500 g bravčového stehna
- 1 rožok
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžička majoránu Kania
- 50 g masla Pilos
- 1 lyžica horčice Kania
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- mlynček na mäso, zapekaciu misu, alobal
POSTUP
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode.
V mlynčeku zomelieme mäso, rožok, cesnak aj cibuľu. Zmes ochutíme soľou, korením a majoránom. Pridáme 1 vajce a všetko spolu premiešame.
Zmes necháme chvíľu odležať a podľa potreby ešte osolíme alebo okoreníme.
V zapekacej mise vytvarujeme zo zmesi oválny tvar. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 60 minút.
Po upečení sekanú potrieme roztopeným maslom a horčicou. Následne dopečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 – 15 minút.
Uvarené zemiaky ošúpeme. Nakrájame na kocky a restujeme v panvici s olejom, korením a soľou. Na záver zemiaky posypeme nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Plátky sekanej servírujeme s opekanými zemiakmi preliate výpekom.