0
0
Silný králičí vývar s červenou repou a pečeňovými knedličkami

Silný králičí vývar s červenou repou a pečeňovými knedličkami

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 celý králik (bez drobov)
  • 2 l vody
  • 65 g mrkvy
  • 65 g zeleru
  • 70 g petržlenu
  • 2 cibule
  • 3 bobkové listy Kania
  • 15 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 6 guľôčok nového korenia Kania
  • 2 žemle                      
  • 3 lyžice masla Pilos    
  • 200 g kuracích pečienok        
  • 1 vajce
  • 1 lyžica sušenej majoránky Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 200 g sterilizovanej repy Freshona
  • 1 hrsť dlhých polievkových rezancov Combino
  • čerstvá pažítka
  • čerstvý chlieb

Potrebujeme

mlynček na mäso alebo sekací mixér, kovové sitko


POSTUP

Králika naporciujeme na väčšie kusy, ľadvinky si odložíme na neskôr a zvyšok vložíme do studenej vody spoločne s ošúpanou mrkvou, zelerom a petržlenom nakrájanými na veľké kusy. Pridáme jednu umytú a prepolenú cibuľu v šupke, divoké korenie (bobkové listy, celé a nové korenie) a prevárame asi 30 minút. Následne stiahneme oheň a na miernom plameni varíme ďalšie 2 hodiny, aby mäso bolo mäkké, nerozvarené a vývar silný. Potom precedíme, mäso oberieme a zeleninu nakrájame.

Žemle nakrájame na kocky a orestujeme na dvoch lyžiciach masla do zlatista. Pridáme namleté kuracie pečienky, vajce, majoránku, korenie a soľ.

Tip: Pečienky môžeme namlieť v mlynčeku na mäso alebo rozsekať v mixéri. 

Zvyšnú cibuľu nakrájanú na drobno orestujeme na lyžici masla. Pridáme do zmesi na knedličky a necháme asi 10 minút odležať. Následne mokrou rukou vytvarujeme knedličky, ktoré varíme 8 – 10 minút v osolenej vode.

Tip: Ak knedličky uvaríte vo vode zvlášť, vývar zostane pekne číry. 

Pripravený vývar dosolíme, pridáme obraté mäso, pokrájanú varenú zeleninu, precedenú sterilizovanú repu nasekanú na kocky, prekrojené králičie ľadvinky a 2 minúty prevaríme.

Rezance uvaríme podľa návodu na obale.

Servírovanie

Do taniera dáme porciu varených rezancov, pečeňové knedličky a zalejeme vývarom s mäsom a zeleninou. Ozdobíme nasekanou pažítkou a podávame ideálne s krajcom čerstvého chleba.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info