7
64
Bigoli s kuracím mäsom, prosciuttom a špenátom

Bigoli s kuracím mäsom, prosciuttom a špenátom

25 min
6 porcií
  • 500 g kuracích pŕs
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g prosciutta Dulano Selection
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 750 g chladených cestovín bigoli Chef Select
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 125 g mladého špenátu
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • čerstvé oregano
  • hoblinky parmezánu Lovilio na posypanie

Postup

Potrebujeme

  • hlbšiu panvicu alebo wok
  • sitko

 

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané plátky prosciutta. Keď je cibuľa s cesnakom a prosciuttom orestovaná do zlatohneda, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky. Restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu. Osolíme, okoreníme a môžeme dochutiť aj lístkami čerstvého oregana. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom pridáme lístky umytého a osušeného špenátu. Podlejeme smotanou, zľahka premiešame a stiahneme z ohňa.

Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode „al dente“ (asi 2 minúty). Scedíme a pridáme ich k omáčke. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Cestoviny podávame v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a dozdobené lístkami čerstvého oregana. Na záver môžeme pokvapkať ešte olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. október 2019, 15:49

    Vynikajúce :) recept som si hneď aj poznačila do knižky

    Odpovedať
  • Katka M
    11. august 2018, 17:17

    Výborné svieže jedlo, perfektné ako rýchly letný obed. Je to ale dosť sýte -- cestovina, smotana, syr, mäsko -- takže pri servírovaní sa netreba preceniť :)

    Odpovedať
  • Hanka G
    26. november 2017, 20:31

    Ďakujem za recept, fantastické jedlo! Cestovín mozno stačí menej v pomere s ostatnými ingredienciami, ale chutili nam veľmi!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. november 2017, 13:29

    z textu nie je jasne, ci sa vinom podlievaju cestoviny alebo prosciutto s cibulkou

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      27. november 2017, 09:37

      Dobrý deň Hosť, ďakujeme za upozornenie. Vínom sa podlieva základ s prosciuttom a kuracími prsiami, ešte predtým ako primiešate uvarené scedené cestoviny. Veľa úspechov pri varení a pečení želá Tím kuchynalidla.sk.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. júl 2017, 10:41

    Uplnemnam...velmi nam to chutilo :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať