Bigoli s kuracím mäsom, prosciuttom a špenátom
- 500 g kuracích pŕs
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 100 g prosciutta Dulano Selection
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 750 g chladených cestovín bigoli Chef Select
- 100 ml suchého bieleho vína
- 125 g mladého špenátu
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- čerstvé oregano
- hoblinky parmezánu Lovilio na posypanie
Postup
Potrebujeme
- hlbšiu panvicu alebo wok
- sitko
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané plátky prosciutta. Keď je cibuľa s cesnakom a prosciuttom orestovaná do zlatohneda, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky. Restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu. Osolíme, okoreníme a môžeme dochutiť aj lístkami čerstvého oregana. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom pridáme lístky umytého a osušeného špenátu. Podlejeme smotanou, zľahka premiešame a stiahneme z ohňa.
Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode „al dente“ (asi 2 minúty). Scedíme a pridáme ich k omáčke. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Cestoviny podávame v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a dozdobené lístkami čerstvého oregana. Na záver môžeme pokvapkať ešte olivovým olejom.