5
3
Chutná kytica z rebarborových cupcakes

Chutná kytica z rebarborových cupcakes

1 h 0 m
12 porcií

Cesto

  • 300 g rebarbory
  • 175 g kryštálového cukru Castello
  • 3 pomaranče
  • 125 g hladkej múky Castello
  • 80 g mandlí Belbake
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 3 vajíčka
  • 150 g masla Pilos

Krém

  • 250 g masla Pilos
  • 120 g práškového cukru Castello
  • 300 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • kôra z 1 pomaranča
  • kôra z 1 citróna
  • červené potravinárske farbivo
  • fialové potravinárske farbivo

POSTUP

POTREBUJEME

  • kastról
  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • plech na cupcakes
  • papierové košíčky na cupcakes
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecká
  • rôzne ozdobné špičky
  • polystyrén
  • črepník
  • špajdle
  • zelené listy (napr. Ananás)

Cesto

Stonky rebarbory ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Preložíme do kastróla, zasypeme 50 g kryštálového cukru a pridáme šťavu a kôru z pomarančov. Uvaríme do mäkka. Potom scedíme a necháme vychladnúť.

Medzitým v miske zmiešame múku, zvyšný cukor, pomleté mandle, soľ a prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame smotanu, vajíčka a vlažné rozpustené maslo. Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a pár ťahmi spojíme. Vmiešame aj vychladnutú rebarboru. Plech na cupcakes vystelieme papierovými košíčkami a naplníme cestom do 2/3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Upečené cupcakes necháme vychladnúť.

Krém

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po častiach zašľaháme nátierku z čerstvého syra. Na záver pridáme pomarančovú a citrónovú kôru. Krém rozdelíme na tri časti. Jednu časť zafarbíme červenou potravinárskou farbou, druhú fialovou a tretiu necháme bielu.

TIP: Krém môžeme zafarbiť aj džemom (napr. jahodovým a čučoriedkovým).

Krémy naplníme do cukrárskych vreciek s ozdobnými špičkami. Na ružové ruže použijeme veľkú špičku s dlhými zúbkami, na fialový orgován malú špičku s ostrými zúbkami, na bielu chryzantému hladkú špičku na tvorbu lupeňov.

Kytica z cupcakes

Upečené a vychladnuté cupcakes napichujeme na špajdle do polystyrénu v črepníku a zdobíme krémom. Aby bola kytica dokonalá, medzery vyplníme listami. Na záver môžeme previazať mašľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • Helena
    12. máj 2017, 16:20

    Je to naozaj skvelý recept, ale počula som, že rebarbora škodí. Snáď nie v takomto množstve, lebo by som neodolala, vyzerá to skvelo... 💗👍

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. máj 2017, 16:37

    Takto aranžujem kytice ja : https://www.facebook.com/cupcakesandcupcakebouquets/

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. máj 2017, 16:52

      Krástne!!! A hladké krémy! Na Vás táto kytica nemá.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. máj 2017, 23:47

    Táto stránka sa mi vždy veľmi páčila, už veľa receptov som skúsila. No mohli by ste myslieť aj na to že nie všetci máme doma pomôcky ktoré používate, alebo niektoré dezerty sú dosť nepraktické . A tiež za nákup surovín na jeden koláč by sme spravili celý nedeľný obed. Možno by ste vaše dezerty, čo sa týka cien a dostupnosti mohli viac obmieňať, aby ste potešili viac žien. Ďakujem

    Odpovedať
  • Helena
    06. máj 2017, 13:24

    Veronika je to nádherné. Dáš nejaký tip na darček aj budúci týždeň?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. máj 2017, 22:46

    Krásne, Veronika je veľmi kreatívna...tá kytica s cupcakes je výnimočná...len tak ďalej...

    Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info