Čučoriedková brioška
Čučoriedková brioška nikdy nechutila tak dobre! Na príprave tejto sladkej pochúťky sa s nami podielal aj známy foodbloger Čoje, ktorý je známy svojimi recenziami gastronomických zážitkov. Spoločne sme vytvorili recept, ktorý poteší všetkých milovníkov pečenia.
Suroviny
Brioška
- 500 g hladkej múky Belbake
- 200 ml mlieka Pilos
- 40 g čerstvého droždia
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- štipka soli Kania
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 160 g masla Pilos
Náplň
- 450 g čučoriedkového džemu Maribel
- Ešte budeme potrebovať:
- 30 g masla Pilos na vymazanie formy
- 20 g hladkej múky Belbake na vysypanie formy
Poleva
- 200 g práškového cukru Belbake
- 30 g čučoriedkového džemu Maribel
- šťava z 1 citróna
- 100 g čučoriedok
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, formu na chlebík
Postup
V robote s nadstavcom hák vymiesime múku, teplé mlieko, droždie, vajcia a žĺtky. Po približne 5 minútach miesenia pridáme štipku soli, cukor a maslo. Opäť premiesime, vytvarujeme bochník, ktorý pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme približne 60 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche a natrieme džemom. Zrolujeme a vložíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy na chlebík. Cesto vo forme necháme ešte aspoň 20 minút podkysnúť a pečieme ho v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme briošku vychladnúť a polejeme ju citrónovou polevou, ktorú pripravíme zmiešaním práškového cukru, džemu a citrónovej šťavy. Na záver ozdobíme čerstvými čučoriedkami.