Bravčová kapsa plnená orechmi a modrým syrom
Bravčová kapsa
- 600 g bravčového karé vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 plátky šunky prosciutto cotto Dulano Selection
- 100 g syra s modrou plesňou Pilos
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 50 g mladého špenátu
- olivový olej Primadonna
- 50 g masla Pilos
Opekané zemiaky
- 800 g zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie
- 2 červené cibule
- celá rasca Mikado
- 2 lyžice masla Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinársku fóliu
- tĺčik na mäso
- špáradlá
Bračová kapsa
Očistené karé nakrájame tak, aby nám vznikli 4 veľké plátky. Kždý plátok pod fóliou naklepeme. Potom ho osolíme, okoreníme, poukladáme naň šunku, modrý syr, vlašské orechy, umytý a osušený špenát. Pevne zabalíme do kapsy, ktorú uzatvoríme špáradlami. Restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom z obidvoch strán do zlatista. Na opečené kapsy položíme kúsok masla, prikryjeme alobalom a necháme chvíľi odpočinúť.
Opekané zemiaky
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom ich ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Restujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie, cibule nakrájané na mesiačiky, trochu rasce, podľa potreby olej a opekáme do zlatista. Tesne pred dopečením pridáme maslo, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a premiešame.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme porciu zemiakov, na ktorú položíme kapsu zbavenú špáradiel a prekrojenú na polovicu.