Chrumkavé kuracie krídla s quinoou a zeleninou
Chrumkavé krídla
- 1 kg kuracích krídel
- 2 lyžice korenia Pečené kura Kania
- 4 lyžice hladkej múky Belbake
- repkový olej Vita D'or
Šalát
- 200 g uvarenej quinoi
- 100 g papriky mix
- 100 g uhorky
- 100 g cherry paradajok
- ½ cibule
- šťava z ½ citróna
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
kuchynské papierové utierky
POSTUP
Chrumkavé krídla
Kuracie krídla očistíme a pripravíme „paličky“. Koncovú časť krídla odrežeme (v tomto recepte ju nebudeme potrebovať, ale môžeme ju použiť napríklad na prípravu vývaru) a zvyšnú časť rozrežeme v polovici kĺbu. Vrchnú mäsitejšiu časť obtočíme tesne pod kĺbom a mäso stiahneme do „paličky“ na druhej strane kosti. Z druhej časti krídla odstránime menšiu kosť a rovnakým spôsobom stiahneme mäso k jednej strane kosti.
Krídelká posypeme korením na pečené kura, pridáme múku a premiešame. Smažíme v rozohriatom oleji dochrumkava. Potom ich preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Šalát
Quinou uvaríme podľa návodu na obale. Papriku a uhorku nakrájame na kocky, paradajky na štvrtiny, cibuľu nadrobno.
Približne 200 g uvarenej quinoy, papriku, uhorku, paradajky a cibuľu zmiešame. Ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.