0
10
Bravčová panenka na taliansky spôsob

Bravčová panenka na taliansky spôsob

35 min
6 porcií

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej panenky 
  • soľ Kania 
  • čierne mleté korenie Kania 
  • olivový olej Primadonna 
  • 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa 
  • 2 červené cibule 
  • 100 g sušených paradajok v oleji Italiamo 
  • 1 citrón 
  • 150 g listového šalátu mix 
  • balzamiko Italiamo
  • čerstvý rozmarín 
  • 50 g parmezánu Milbona

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Bravčovú panenku očistíme, prekrojíme na polovicu a ochutíme soľou a korením. Pokvapkáme olejom a opekáme v rozohriatej panvici dozlatohneda. Následne mäso dopečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút. Pred koncom posypeme nasekaným rozmarínom. Panenku vyberieme z rúry, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a olejom. Prikryjeme alobalom a necháme na chvíľu odpočinúť.

V mise zmiešame natrhané olivy, pásiky cibule a menšie kúsky sušených paradajok. Osolíme, okoreníme pokvapkáme olejom a šťavou z ½ citróna. Zľahka premiešame. Následne pridáme listový šalát, prilejeme olej, pokvapkáme balzamikom a opäť premiešame. 


Servírovanie

Bravčovú panenku nakrájanú na plátky osolíme a okoreníme v reze a položíme na pripravený šalát. Posypeme hoblinami parmezánu, ozdobíme lístkami mäty a pokvapkáme balzamikom. 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať