Bravčová panenka na taliansky spôsob
Suroviny:
- 1 kg bravčovej panenky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 2 červené cibule
- 100 g sušených paradajok v oleji Italiamo
- 1 citrón
- 150 g listového šalátu mix
- balzamiko Italiamo
- čerstvý rozmarín
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Bravčovú panenku očistíme, prekrojíme na polovicu a ochutíme soľou a korením. Pokvapkáme olejom a opekáme v rozohriatej panvici dozlatohneda. Následne mäso dopečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút. Pred koncom posypeme nasekaným rozmarínom. Panenku vyberieme z rúry, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a olejom. Prikryjeme alobalom a necháme na chvíľu odpočinúť.
V mise zmiešame natrhané olivy, pásiky cibule a menšie kúsky sušených paradajok. Osolíme, okoreníme pokvapkáme olejom a šťavou z ½ citróna. Zľahka premiešame. Následne pridáme listový šalát, prilejeme olej, pokvapkáme balzamikom a opäť premiešame.
Servírovanie
Bravčovú panenku nakrájanú na plátky osolíme a okoreníme v reze a položíme na pripravený šalát. Posypeme hoblinami parmezánu, ozdobíme lístkami mäty a pokvapkáme balzamikom.