Fusilli s mletým mäsom a brokolicou
- 500 g mletého mäsa mix
- bio olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g šunky sušenej vzduchom Dulano
- čerstvý tymian
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 150 ml suchého bieleho vína
- 500 g cestovín fusilli Combino
- 1 menšia brokolica
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 štipľavá paprička
- čerstvá petržlenová vňať
- syr grana padano Lovilio
Potrebujeme
- sitko
- strúhadlo
Postup
Fusilli s mletým mäsom
Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak orestujeme na panvici na troche olivového oleja dozlatista. Potom pridáme sušenú šunku nakrájanú na tenké pásiky a premiešame. Po chvíli pridáme mleté mäso a nahrubo nasekaný čerstvý tymian. Ochutíme čiernym korením, soľou a restujeme dozlatista. Podlejeme suchým bielym vínom a dusíme, kým sa alkohol z vína odparí.
Fusilli medzitým varíme vo vriacej osolenej vode približne 10 minút. Po siedmych minútach k nim pridáme ružičky brokolice nakrájané na menšie kúsky. Spolu varíme zvyšné 3 minúty. Scedíme a pridáme na panvicu k orestovanému mäsu. Podlejeme smotanou, premiešame a necháme prejsť varom. Na záver pridáme štipľavú papričku zbavenú jadierok, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu cestovín s brokolicou a mletým mäsom. Ozdobíme nastrúhaným syrom grana padano.