Bravčová roláda s balsamicovou šošovicou
Bravčová roláda
- 150 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 3 lyžice strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
- 50 g sušených paradajok v olivovom oleji Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 800 g bravčového stehna
- 5 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano Select
- čerstvý rozmarín
- 2 cibule
- 1 cesnak
- čerstvá bazalka
Šošovica
- 300 g šošovice Campo Largo
- olivový olej Primadonna
- 40 g mrkvy
- 30 g petržlenu
- 30 g zeleru
- 50 g stonkového zeleru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžica masla Pilos
- krémové jahodové balsamico Italiamo
- čerstvá mäta
- kôra z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- kuchynský špagát
- pučidlo
- strúhadlo na kôru
Bravčová roláda
Olivy, bazalku, syr a sušené paradajky rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Bravčové stehno rozrežeme tak, aby nám vznikol jeden veľký plát. Naklepeme ho pod fóliou, osolíme a okoreníme. Na mäso položíme plátky šunky, potrieme olivovou náplňou, zrolujeme a stiahneme špagátom. Vložíme do pekáče spolu s rozmarínom, na štvrtiny nakrájanými nešúpanými cibuľami, nelúpanými strúčikmi cesnaku a trochou vody. Za občasného polievania a obracania pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 2 hodiny.
Šošovica
Deň vopred namočíme šošovicu do vody. V hrnci s rozohriatym olivovým olejem restujeme mrkvu, petržlen a oba zelery nakrájané na kocky. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Necháme speniť, pridáme namočenú šošovicu a podlejeme vývarom. Varíme do mäkka. Ochutíme soľou, korením, maslom a balsamicom. Pre zahustenie menšiu časť šošovice popučíme. Uvarenú ju dochutíme nasekanou čerstvou mätou a najemno nastrúhanou citrónovou kôrou.
Servírovanie
Roládu zbavíme špagátu a nakrájame na plátky. Podávame spolu s balsamicovou šošovicou, pečenou cibuľou, cesnakom, ozdobené lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom.