0
2
Bravčová roláda s balsamicovou šošovicou

Bravčová roláda s balsamicovou šošovicou

5 h 20 m
4 porcie

Bravčová roláda

  • 150 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 50 g sušených paradajok v olivovom oleji Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 800 g bravčového stehna
  • 5 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano Select
  • čerstvý rozmarín
  • 2 cibule
  • 1 cesnak
  • čerstvá bazalka

 

Šošovica

  • 300 g šošovice Campo Largo
  • olivový olej Primadonna
  • 40 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 30 g zeleru
  • 50 g stonkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžica masla Pilos
  • krémové jahodové balsamico Italiamo
  • čerstvá mäta
  • kôra z 1 citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • kuchynský špagát
  • pučidlo
  • strúhadlo na kôru

 

Bravčová roláda

Olivy, bazalku, syr a sušené paradajky rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Bravčové stehno rozrežeme tak, aby nám vznikol jeden veľký plát. Naklepeme ho pod fóliou, osolíme a okoreníme. Na mäso položíme plátky šunky, potrieme olivovou náplňou, zrolujeme a stiahneme špagátom. Vložíme do pekáče spolu s rozmarínom, na štvrtiny nakrájanými nešúpanými cibuľami, nelúpanými strúčikmi cesnaku a trochou vody. Za občasného polievania a obracania pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 2 hodiny.

 

Šošovica

Deň vopred namočíme šošovicu do vody. V hrnci s rozohriatym olivovým olejem restujeme mrkvu, petržlen a oba zelery nakrájané na kocky. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Necháme speniť, pridáme namočenú šošovicu a podlejeme vývarom. Varíme do mäkka. Ochutíme soľou, korením, maslom a balsamicom. Pre zahustenie menšiu časť šošovice popučíme. Uvarenú ju dochutíme nasekanou čerstvou mätou a najemno nastrúhanou citrónovou kôrou.

 

Servírovanie

Roládu zbavíme špagátu a nakrájame na plátky. Podávame spolu s balsamicovou šošovicou, pečenou cibuľou, cesnakom, ozdobené lístkami bazalky a pokvapkané olivovým olejom.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info