Bravčová roláda so syrom a šunkou
- 10 plátkov bravčového karé
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g prosciutto cotto Dulano Selection
- čerstvá šalvia
- 150 g ementálu Milbona (plátky)
- olivový olej Primadonna
- hladká múka Belbake (na obalenie a do výpeku)
- 1 lyžica masla Pilos
- 100 ml suchého bieleho vína
- trochu vývaru alebo vody na podliatie
- 1 kg zemiakov
- 300 ml plnotučného mlieka Pilos
- 80 g masla Pilos
- čerstvá pažítka
- 125 g rukoly
- trochu citrónovej šťavy
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- špáradlá, mixér
- panvicu s pokrievkou
Bravčové rolády
Bravčové karé prikryjeme fóliou a naklepeme na tenké plátky. Nožom narežeme okraje,
aby mäso počas opekania držalo svoj tvar. Ochutíme soľou a korením. Na každý plátok položíme plátok šunky, lístky šalvie a plátok syra. Zrolujeme a uzatvoríme pomocou špáradiel.
Pripravené rolády obalíme v hladkej múke a opečieme na rozohriatom olivovom oleji
po celom obvode do zlatohneda. K výpeku pridáme lyžicu masla, lyžicu hladkej múky, podlejeme vínom a trochou vody. Varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Potom pridáme nadrobno nasekané lístky šalvie a dochutíme soľou a korením. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu odpočívať.
Zemiaková kaša
Umyté a očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme. V kastróle zohrejeme mlieko spolu s maslom, ktoré postupne prilievame k uvareným
a scedeným zemiakom. Mixérom vymiešame hladkú kašu. Na záver dochutíme nadrobno nasekanou pažítkou.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme zemiakovú kašu a rolády nakrájané na kolieska. Pokvapkáme výpekom. Podávame spolu s rukolou, ktorú ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a citrónovou šťavou.